Frokostkokk Rica Nidelven

Frokost til alle i dag - ingen streik

Det serveres frokost til alle gjestene på norske hoteller i dag tidlig. Det som så ut til å bli en streik i hotell- og restaurantbransjen ble avblåst fem timer på overtid i natt.

Publisert

Det blir servert frokost til alle hotellgjester i Norge i dag. Det ble en løsning for hotell- og restaurantbransjen på overtid, og dermed blir det ingen hotell- og restaurantstreik. (Illustrasjonsfoto: Odd H. Vanebo)

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, men langt på overtid kom det frem en løsning, som blant annet innebærer et generelt kronetillegg på 1,50 kroner.

Det var fare for at nærmere 6500 medlemmer i 747 reiselivsbedrifter ville bli tatt ut i streik fra tirsdag dersom meklingen ikke hadde ført frem.

Fem timer på overtid

I likhet med byggfagene var det også i meklingen for hotell- og restaurantansatte et problem å bli enige om nye minstelønnssatser.

Fellesforbundet og NHO Reiseliv godtok tirsdag morgen meklingsmannens skisse til ny tariffavtale, fem timer på overtid.

Avtalen innebærer et generelt tillegg på 1,50 kroner per time, et lavtlønnstillegg på 1 krone timen, samt en lav- og likelønnspott på 50 øre timen.

Til uravstemning

Avtalen går nå til uravstemning både blant Fellesforbundets og NHOs medlemmer innenfor Riksavtalen.

Forhandlingsleder Jostein Hansen i NHO Reiseliv, sier forhandlingene var vanskelige:

– Vi tror imidlertid at næringen er tjent med den løsningen som nå går til uravstemning, fremfor konflikt, sier han til NTB.

Storstreik i byggebransjen

Det blir streik i byggebransjen.

Meklingen mellom Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening brøt sammen fem og en halv time på overtid.

Omkring 21 000 ansatte i 697 bedrifter går ut i streik i byggebransjen tirsdag morgen.

Det innebærer indirekte at hotell- og restaurantbransjen likevel bli delvis rammen. En del av hotellutbyggingene, -byggingene og -prosjektene i landet blir nemlig rammet av denne streiken.

Powered by Labrador CMS