Atna øl på båndet nett

Bryggeriarbeidere raser mot forskjellsbehandling

3000 bryggeriarbeidere er opprørt over forskjellsbehandlingen myndighetene utsetter bryggeriene for. Mens Vinmonopolet får lov til å informere om sine varer på egen nettside, trues bryggerier som gjør det samme med dagbøter av Helsedirektoratet.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Coloourbox.com

– Norske bryggeriarbeidsplasser har lenge vært truet av høye avgifter og grensehandel. Men at regjeringen gir Vinmonopolet en konkurransefordel overfor bryggeriene er hårreisende, sier forbundsleder Jan-Egil Pedersen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

3000 arbeidere ved norske bryggerier er medlemmer i forbundet.

– Forskjellsbehandlingen kan være en av årsakene til at norsk øl i flere år har tapt for importert vin, sier Pedersen.

Ønsker å informere

Norske bryggerier har fått klar beskjed fra Helsedirektoratet om at de ikke kan informere om øl på sine nettsider eller andre steder. Vinmonopolet får derimot lov til å gi slik informasjon både på sine nettsider og i blader.

– Vinmonopolet har gjort en strålende jobb med å opplyse, informere og inspirere. Det skulle bare mangle at ikke vi skal kunne gjøre det samme, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Les hele saken med Petter Nome her

Han mener de aller fleste nå ser det absurde i denne forskjellsbehandlingen.

"

Øl. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

– Det handler ikke om at vi vil oppheve reklameforbudet. Men vi ønsker å formidle kunnskap om forskjellige øltyper, gi forslag til mat og øl som passer sammen og oppskrifter med øl som ingrediens. Slik Vinmonopolet gjør med vin.

Konkurransefordel

Jan-Egil Pedersen i NNN mener det er oppsiktsvekkende at regjeringen vil gå motsatt vei av politiske vedtak fra de siste stortingsmeldingene.

– Her vris jo konkurransefordelen mot de alkoholsterke drikkene som vin og brennevin, fremfor øl. Det er stikk motsatt av den vedtatte norske alkoholpolitikken.

Pedersen mener det er viktig at norske forbrukere kan skaffe seg samme informasjon om øl som vin.

– Myndighetene burde jo være mer interessert i at folk skjenker seg et glass norsk øl til maten enn importert vin, av mange årsaker, sier Jan-Egil Pedersen.

Newswire

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS