Rica Hotell Grimstad

Svanen har landet i Grimstad

Grimstad har fått sitt første svanemerkede hotell. Rica Hotel Grimstad har oppfylt kravene fra Miljømerking, og heretter kan gjester ved hotellet i sørlandsidyllen sove litt grønnere. Det var ordfører i Grimstad, Hans Antonsen, som denne uka delte ut lisensen på vegne av Miljømerking til Rica Hotel Grimstad ved hotelldirektør Håvard Jakobsen.

Publisert

Direktør ved Rica Hotel Grimstad, Håvard Jakobsen (t.v.) venter spent på å få overlevert svanelisensen fra Grimstad-ordfører Hans Antonsen.

Basert på et poengsystem må alle som søker om det offisielle miljømerket Svanen tilfredsstille en minimumsscore for å få lisensen.

Her stiller Svanen krav til alle deler av driften, og det er en omfattende jobb som ligger bak at Rica Hotel Grimstad nå innehar Svanen – verdens strengeste miljøkrav for hoteller.

Miljøvennlig hotell

Direktør ved sørlandshotellet, Håvard Jakobsen, kan fortelle at de nå bruker mindre vann, energi og kjemikalier enn tidligere. I tillegg er mengden avfall redusert og nye rutiner for kildesortering er innført.

Rent praktisk er vannforbruket redusert ved hjelp av sparedusjer og reduksjonsventiler, strømforbruket er redusert med nytt ventilasjonsanlegg, ventilasjonsdriften foregår etter behov og sparepærer er montert over hele hotellet.

Rica Hotel Grimstad er svanemerket.

Svanemerkede produkter benyttes innen blant annet renhold, og vaskerutinene er endret i alle avdelinger. For å sikre at de nye og strenge kravene fra Svanen ivaretas har de ansatte blitt grundig lært opp i de nye rutinene.

Fortsetter jobbingen

Arbeidet med Svanen fortsetter også etter lisensen er mottatt ved at Svanen hele tiden skjerper kravene.

– Nå skal vi sette oss fremtidige mål for hvordan vi skal utvikle oss videre mot enda bedre resultater innenfor miljø og enøk, sier Jakobsen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS