Horeca 01 09 nett
Horeca 01 09 nett

Årets første Horeca på vei

Årets første utgave av Horeca er på vei til abonnentene. En stor del av det 100-sider store nummeret er viet Smak09, den store bransjemessen som arrangeres i begynnelsen av februar. Vi har selvfølgelig også intervjuet Geir Skeie i forkant av Bocuse d'Or-finalen, som arrangeres i Lyon den siste uka i januar.

Publisert

På 15 sider i bladet finner du informasjon av alle slag om Smak09. Her er det både seminaroversikt, oversikt over priser som skal deles ut, og konkurranser, oversikt over alle utstillere og messekart.

I tillegg finner du en rekke produktnyheter som presenteres under den store messen i det store messenummeret.

Bocuse d'Or

"Dette blir den store svenneprøven", uttaler Geir Skeie foran finalen i Bocuse d'Or. 28-åringen, som vant Bocuse d'Or Europe i Stavanger sist sommer, er selvfølgelig blant de heteste favorittene til å ta hjem verdensmestertittelen.

Skeie skal i aksjon på formiddagen onsdag 28. januar, og Horeca har tatt en prat med ham i forkant av det store mesterskapet.

Typebedrift

Typebedrift i Horeca nummer 1 er Rendalen Øiseth Hotell. Hotellet er faktisk det eneste i Sør-Norges største kommune, Rendalen nord i Hedmark fylke.

Familiebedriften, som har eksistert i over 50 år, har sakte, men sikkert bygd seg opp til hjørnesteinsbedrift i kommunen.

Hellstrøm ryddet virkelig opp

TV3-serien Hellstrøm rydder opp ble en suksess for Tv3. Også for noen av de deltakende restaurantene ble det en suksess. Major-Stuen i Gamlebyen i Fredrikstad økte omsetningen med nesten 800 000 kroner det siste kvartalet etter at det ble satt søkelys på restauranten. Vi har snakket med innehaver Markus Nagele, som er storfornøyd med omvandlingen av Major-Stuen.

Maldivene

Vi har også besøkt en av verdens absolutt beste turistresorter, og sett nærmere på driften. Svært så eksklusive Soneva Gili på Maldivene trekker til seg gjester fra hele verden.

Videre finner det reportasjer fra Rica Maritim Hotel i Haugesund, Jonathan mat & vinkjeller i Trondheim, Italian House of Norway i Bærum, Big Horn Aker Brygge (HMS-sertifisert), Springbok i Oslo, Mat 360 i Bærum, Samkjøpsgruppen i Trondheim og Brenningen Café på Stavanger lufthavn Sola, for å nevne noen av reportasjene.

18-liters Mas la Plana

Vi har også avlagt Opaker Gård i Hedmark et besøk. Innehaver Charlotte Mohn har nemlig fått kloa i en svært så eksklusiv vinflaske, en 18-liters Mas la Plana (se Horecas forside). Det er bare produsert tre flasker. Én av dem finner du i en vinkjeller i Norge.

Bjarte Gjerde er vårt portrett denne gangen. Hotelldirektøren har virkelig fått sving på Rica Nidelven, som snart også utvides med en ny del.

Tema Gin

Vårt alkoholtema denne gangen er gin. Vi har sett litt på Gordon's historie.

I tillegg til flere andre store artikler er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Kontinental Bar, Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

Er du ikke abonnent på bladet Horeca kan du bestille det her.

Eller last ned denne utgaven hos Buy&Read

God lesning!

"
Powered by Labrador CMS