Roses Cup4 Kristoffer Sandbakken nett
Roses Cup4 Kristoffer Sandbakken nett

Til topps i Roses Cup

Delfinalene av Roses Cup er blitt arrangert i de seks største norske byene, og over 100 bartendere har deltatt i konkurransen. I den norske finalen sist helg gikk Emil & Samuel-bartender Kristoffer Sandbakken fra Oslo av med seieren foran Ørjan Kønig og Thomas Hjellum Johnsen. Se hvilke drinker de vant med.

Publisert

Vinner av Roses Cup i Norge, Kristoffer Sandbakken i aksjon under produksjon av vinnerdrinken, Sweet Stranger.

Sandbakken vant foran Ørjan Kønig fra Stavanger og Thomas Hjellum Johnsen fra Bergen. Alle de tre beste i den norske finalen vinner tur til den europeiske Roses Cup-finalen, som arrangeres i København i mai neste år.

På Etoile

Den norske finalen fant sted på Grand Hotel i Oslo, i hotellets toppetasjebar, Etoile.

Fra den norske finalen av Roses Cup. Fra venstre Thomas Hjellum Jonsen (3. premie), Kristoffer Sandbakken (1. premie), Jakob Vallentin (European Export Manager Hans Just/ Roses), Simen Eivindson Haugberg (Kategorisjef Haugen-Gruppen / Roses Norge) og Ørjan Kønig (2. premie).

De seks deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og ett tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.

Norsk for første gang

Roses har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose’s Lime. Roses Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land.

I år ble den norske versjonen arrangert for første gang, med delfinaler rundt i seks norske byer i september i år, før finalen ble arrangert i Oslo sist helg.

Oppskriftene

Her er oppskriftene til de tre beste:

1. premie - "Sweet Stranger" - Kristoffer Sandbakken (Emil & Samuel - Oslo)

* 1/2 pasjonsfrukt

* 4 cl Bacardi Limon

* 2 cl Roses Cranberry

* 2 cl Ferskpresset Limejuice

* 2 cl Sukkerlake

Garnityr: Halv pasjonsfrukt toppet m/ Roses Strawberry

Glass: Cocktailglass

Shakes og dobbeltsiles

2. premie - "Prodigy" - Ørjan Kønig (Timbuktu Bar & Restaurant - Stavanger)

Ørjan Kønig blander drinken Prodigy i den norske finalen i Roses Cup

* 2-3 jordbær

* Rød Chili

* 2 cl Eristoff Vodka

* 2 cl Tequila Vanilla

* 2 cl Ferskpresset limejuice

* 2 cl Roses Strawberry

Garnityr: Eggehviteskum med Roses Lime, 1 hel rød chili, revet limeskall

Glass: Cocktailglass

Mudles, shakes og dobbeltsiles

3. premie - "Summer Flirt" - Thomas Hjellum Johnsen (Banco Rotto - Bergen)

* 4-5 jordbær

Thomas Hjellum Johnsen i aksjon i den norske finalen av Roses Cup. Han lager drinken Summer Flirt

* 1/2 pasjonsfrukt

* 1 barskje sukker

* 2 cl Roses Strawberry

* 2 cl Bacardi Apple

* 2 cl Bols Peach

* Toppes med 7up

Garnityr: 1/2 jordbær, 1/4 pasjonsfrukt, knust is

Glass: Hurricane-glass

Muddles, shakes og sobbeltsiles