Asmund Harre og Olav Thon_LAV.jpg

Thon Hotels og First Hotels innleder samarbeid i Skandinavia

Det er et samarbeid innenfor salg, distribusjon og markedsføring og målet er å øke kjedenes samlede hotelltilbud i Skandinavia

Publisert

Samarbeidet skal igangsettes fra januar 2010. Kjedene kan da tilby over 100 hoteller i Skandinavia.

Begge er betydningsfulle hotellkjeder i Skandinavia med sin styrke i forskjellige geografiske områder, med samlet god dekning, sterke merkevarer, gode produkter og betydelige salgsorganisasjoner.

First Hotels har i alt 46 hoteller i Skandinavia, herav 31 hoteller i Sverige, 9 i Norge og 6 i Danmark. Kjeden har en samlet omsetning på 1,2 mrd. kr.

Thon Hotels er den tredje største hotellkjeden i Norge med 53 hoteller og en omsetning på 2,4 mrd. kr. 2 nye hoteller kommer til ila høsten 2009. Thon Hotels er godt representert i Benelux, disse vil også omfattes av et samarbeid mellom partene.

Samarbeidet innebærer primært et samarbeid på salgs-, distribusjons- og markedssiden. Dette vil komme kundene til gode ved at man får et bredt tilbud av hotellprodukter på et mye større geografisk område. Det skal også søkes samarbeide om kjedenes lojalitetsprogrammer, slik at gjestene vil kunne opparbeide poeng og ta ut fordeler hos begge kjeder.

Både Thon Hotels og First Hotels skal opprettholde og inneha fullt eierskap og styringsrett for sine respektive merkevarer i samarbeidet.

- Thon Hotels har sin tyngde i det norske markedet og har over noe tid søkt alliansepartnerefor en skandinavisk dekning. Med First Hotels som samarbeidspartner kan vi tilby våre kunder en geografisk dekning og en hotellportefølje som supplerer vår egen på en svært god måte, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels.

- First Hotels ser på samarbeidet med Thon Hotels som strategisk riktig for begge parter, ogpartnerskapet posisjonerer oss godt i våre bestrebelser etter å være best i markedet. Det gir oss en vesentlig sterkere distribusjon og dekning i Skandinavia. Vi får et unikt tilbud som spenner fra urbane designhoteller i de skandinaviske hovedstedene til resort-hoteller i høyfjellet. Ikke minst vil dette gi en merverdi til våre kunder i form av både valgfrihet og tilgjengelighet, sier Michael Telling, administrerende direktør i First Hotels.

Fakta om Thon Hotels:

- Thon Hotels er den tredje største hotellkjeden i Norge med 53 hoteller. Thon Hotels har også 4 hoteller og 2 apartments-hoteller i Belgia, samt ett hotell i Nederland.- Kjeden tilbyr samlet 7490 rom i Norge og 1296 i Belgia og Nederland.- Thon Hotels tilbyr hoteller for ulike anledninger og har delt inn kjeden er i fire hotellkonsepter; Thon Budget, Thon City, Thon Conference og Thon Resort.- Thon Hotels hadde i 2008 en omsetning på 2,4 mrd kr. - Thon Hotels inngår som en del av Olav Thon Gruppen.

Fakta om First Hotels:

- First Hotels er en av Skandinavias ledende hotellkjeder med 46 unike hoteller sentralt beliggende nær offentlig transport og severdigheter i utvalgte byer i Sverige, Norge og Danmark.- First Hotels målsetting er å tilby kvalitetsopplevelser og individuelle valg. Alle hotellene er unike i stil, atmosfære og innredning. First Hotel G, First Hotel Skt. Petri og First Hotel Grims Grenka er eksempler på First Hotels fokus på design. - First Hotels tilbyr til sammen 6700 rom , og omsatte i 2008 for ca 1,2 milliarder kroner NOK- First Hotels eies av Flying Elephant, hvor Asmund Haare er hovedaksjonær.

Powered by Labrador CMS