Beer illustrasjon1

Grans bryggeri med økt salg

Mens norske bryggerier solgte tre millioner liter mindre øl i januar og februar i år enn samme måned i fjor, har Sandefjord-bryggeriet Grans økt ølsalget med 30 prosent. Det går utover salget i restauranter og barer fordi Grans utelukkende distribuerer utelukkende til Rema 1000.

Publisert

Nordmenn drikker mer Grans-øl. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

- Vi produserer dag og natt for å kunne levere nok til etterspørselen, sier administrerende direktør Morten Gran til NRK.

Selger til Rema 1000

Og årsaken er ifølge direktøren veldig enkel.

- Vi selger kun til Rema 1000, som også har vekst. Folk er mer forsiktig med økonomien sin, og vi har lave priser på våre varer, sier han.

Han tror heller ikke at nordmenn drikker verken mer eller mindre enn før.

- Jeg tror folk spiser og drikker mindre på restaurant, og handler mer i butikk, spesielt i lavprisbutiker. Og alt det passer bra for oss, sier Grans-direktøren.

Trenger flere folk

Grans Spesial-øl er en av folks favoritter.

Andre store bryggerier som Ringnes og Hansa vurderer å permittere ansatte, mens situasjonen er en helt annen i Sandefjord.

- Vi har ingen planer om å permittere, vi trenger heller flere mennesker fordi vi må jobbe i flere skift enn vanlig. Det er mulig vi kan rekruttere noen av de som vil bli permittert, forteller Gran.

Powered by Labrador CMS