Sud Chef Eric Pansu Bocuse
Sud Chef Eric Pansu Bocuse

Fransk mesterkokk på Silsand

Eric Pansu (45), til daglig kjøkkensjef på Paul Bocuse-restauranter i Lyon i Frankrike, er denne uken hos Art Nor på Silsand. Her skal han være med og sørge for fransk vri på sjømatproduktene fra Senja.

Publisert

Som et ledd i Art Nors eksportsatsing, kommer den franske mesterkokken til Silsand for å tilpasse produktene til det franske markedet.

- Etter å ha fått smake på Art Nors produktprøver i Frankrike i høst, ble Pansu veldig interessert i konseptet. Som de fleste franske kokker kjenner han godt til sous-vide metoden, og han tror at høykvalitets fiskefileter fra Nord-Norge kan ha store muligheter i det franske markedet, opplyser Kirsten Buck Rustad i Art Nor/Tromspotet.

Lang erfaring

Torsdag 8. og fredag 9. januar er han på Silsand for å være med å sørge for at størrelse, koketid, saltnivå og spennende sauser produsert på Silsand, passer til de franske ganer.

Pansu har i nærmere 30 år vært i gastronomiens tjeneste. Han begynte på sin karriere i Lyon på en del av de finere restaurantene der før han dro til sjøs på en norskeid båt, Royal Viking Sun, og reiste jorden rundt som kjøkkensjef.

Høyeste tittel

Da han kom tilbake til Lyon tok han fransk kokkemesterbrev, den høyeste tittel en fransk kokk kan få (som kan kjennes igjen på stripene på kragen på kokkejakken) før han dro til Roma som kjøkkensjef.

De siste ti årene har han vært tilbake i Lyon og driver brasseriene til Paul Bocuse - hyggelige små restauranter med god og tradisjonsrik mat som serverer opp til 1000 måltider per dag.

Også egen restaurant

Pansu har også sin egne lille restaurant/café som er et populært sted for lunsj- og kaffepauser.

I tillegg til sitt virke som kjøkkensjef, underviser han på kokkehøyskolen "CEPROC" og reiser verden rundt for å promotere det franske kjøkken.

Om Art Nor

* Art Nor AS ble etablert på Silsand på Senja i 1995 med fire ansatte, og har siden da vokst jevnt

og trutt til å bli en hjørnesteinsbedrift i lokalsamfunnet.

* Bedriften er samlokalisert med Tromspotet (vasking og pakking av nordnorske poteter), og til sammen har disse bedriftene 28 ansatte.

* Art Nor satser på sous-vide konserveringsteknologi som gir produktene en høy kvalitet (smak, aroma og næringsinnhold) i kombinasjon med god holdbarhet. Dette gjør produktene godt tilpasset både for dagligvarehandelen og storkjøkkenmarkedet.

* Lokalt er Art Nor mest kjent for sin populære Kokt & Klar Fløtepotet, men også andre produkter som Bacalao og Kålrotstappe selges mye av, både i Nord-Norge og resten av Norge.

* De siste årene har også Art Nor sett på mulighetene for sjømatprodukter på eksportmarkedet. I første omgang er det Frankrike som det satses på, men det er også gode muligheter for sous-videprodukter i andre europeiske land.

Powered by Labrador CMS