Spesialitet logo

Fornyelser av Spesialitet-godkjenning

18 Spesialitet-produkter har nå fått fornyet Spesialitet-godkjenning fra KSL Matmerk. Spesialitet-merkeordningen har som mål å løfte fram spesielle norske matprodukter og nyvinninger, og på den måten bidra til økt matmangfold, matproduksjon og lokal og regional næringsutvikling.

Publisert

Spesialitet-merket blir tildelt norske matprodukter som oppfyller og kan dokumentere de kvalitets- og spesialitetskravene som gjelder for Spesialitet-ordningen.Godkjenningen gir for tre år av gangen, og må deretter fornyes.

Videreføring

Et eget eksternt sammensatt Fagutvalg for Spesialitet gir KSL Matmerk faglige råd i forbindelse med godkjenning av nye produkter og fornyelser av tidligere godkjente Spesialitet-produkter.I tråd med anbefalingene fra Fagutvalg for Spesialitet har KSL Matmerk nå besluttet å fornye og videreføre Spesialitet-godkjenningen for følgende produkter og produsenter:

Aron Mat AS:

Pinnekjøtt av lam

Honningglasert fenalår

SpekeNakke

Tørrsaltet bacon

TromsøSylte

Bortistu Gjestegard:

Bassturøkt lammelår (hele - fersk og fryst)

Gangstad Gårdsysteri:

Salatost m/hvitløk/moset salatost

Gangstad Camembert

Krydderost

Gangstad Spesial

Karveost

Edel Blå

Gangstad Blå

Varanger Vilt AS:

Indre- og ytrefilet av rein

Surret stek av reinsdyr

Gjørv Gård:

Edelhjort stykninger (ferskt/fryst): ytrefilet, indrefilet, lårstek, flatbiff og mørbrad.

Edelhjort tørkekjøtt: hele lår, stykker av lår i biter eller oppskåret

Rørosmeieriet:

Økologisk Røros Rømme

Powered by Labrador CMS