Soneva Gili Private Reserve nett
Soneva Gili Private Reserve nett

Ferieluksus på fire grader nord

Det er luksuriøst så det holder, men med enkle midler. Ledelsen på ferieøya Sovena Gili på Maldivene kaller det intelligent luksus. Privatlivet for gjestene settes i høysetet.

Publisert

Med intelligent luksus mener de at stedet skal ha alle fasiliteter, men det skal være drevet på en sånn måte at det ikke skader miljøet.

Soneva Gili er en av stadig flere luksusresorter som legger vekt på å drive forretningen etter mer økovennlige prinsipper.

No news no shoes

Du føler at du kommer til en helt annen verden når du tråkker de første stegene på den sanddekte øya like nord for hovedstaden Male.

Du får gå med sko inn til resepsjonen, men da blir det tatt fra deg. Resten av ferien på øya foregår uten sko.

- Vår filosofi er No shoes, no news. Vi legger alt til rette for at våre gjester

skal kunne slappe av, uten så altfor mange andre inntrykk enn det de ser på øya. Du skal rett og slett få muligheten til å gjemme deg bort fra resten av verden, uttaler inderen Beelal Logdday (34), som har ansvaret for salg- og markedsføring på Soneva Gili

Og mange benytter muligheten. Soneva Gili har huset mange kjendiser og celebriteter siden åpningen av stedet i desember 2001. Godt vakthold hindrer paparazzier og andre interesserte i å ta bilder av kjendisene.

Maldivene - det perfekte gjemmested

Maldivene er det ideelle gjemmested for deg som vil gjemme deg litt bort i ferien, ifølge det amerikanske magasinet Travel and Leisure.

One & Only Resort Reethi Rah, Conrad Rangali Island og nevnte Soneva

Gili, alle i øygruppen i Det indiske hav, ble i fjor rangert som de aller beste Hideaways of the Year. Lonely Planet rangerer Soneva Gili blant de aller beste turistresortene i hele verden.

- Her står privatlivet i sentrum. Vi legger stor vekt på at våre gjester skal kunne nyte livet uten at de blir lagt merke til eller forstyrret av andre gjester eller fotografer. Vårt konsept er Privatliv først og vår filosofi er No shoes - no news, uttaler forteller Beelal Logdday (35).

- Hvis noen av våre gjester som kommer ønsker det, kan de slipper å gå innom resepsjonen. De geleides direkte til sine respektive vannbungalower. De andre gjestene skal ikke nødvendigvis vite hvem som er her, legger han til.

Han har arbeidet ni år i kjeden Six Senses, sju på Soneva Fushi og to år på Soneva Gili, begge attraktive turiststeder på Maldivene.

The Private Resort

Øya, som egentlig heter Lankanfushi Island, er liten, 400 ganger 200 meter, men ingen av gjestene på Soneva Gili overnatter på selve øya. Alle bostedene er nemlig vannvillaer som ligger på påler langt ute i vannet.

Den aller dyreste, The Private Reserve, er 1412 kvadratmeter stor og koster ikke mindre enn 12 500 dollar (+ 10 prosent) natten når det er høysesong...

De rimeligste vannbungalowene er på 210 kvadratmeter, men også her må du ut med 2500 dollar natten.

Six Senses

Soneva Gili er en av kjeden Six Senses' to resorter på Maldivene. I tillegg driver Six Senses Soneva Fushi (åpnet i oktober 1995), der det kun er villaer på land.

Kjeden eies av den tidligere svenske modellen Eva Malmström Shivdasini og hennes indiske mann Sonu. De er bosatt i Bangkok i Thailand. Ekteparet har sin egen residens på Soneva Fushi.

Six Senses bygger nå sin tredje resort på Maldivene. Den får navnet Evason på South Laame Atoll, noe lenger sør i den 80 mil lange øygruppen som strekker nord-sør i havet sør for India. Dette anlegget skal stå ferdig første kvartal neste år.

Les mer og se flere bilder i en stor reportasje fra Soneva Gili i nummer Horeca nummer 1 2009.

For å bestille abonnement på Horeca klikk her, ønsker du å kjøpe denne utgaven av Horeca kan dette gjøres her.
"
Powered by Labrador CMS