Beitostølen hytter sentrum

Beitostølen - ett rike

Med Beitostølen Resort har de klart å samle Beitostølen i ett rike. Alle drar i samme retning i den vesle fjellbygda ved Jotunheimen. Hovi Holding ble etablert i 1965, men skiftet navn til Beitostølen Resort i 2000.

Publisert

Hytter i nærheten av Beitostølen sentrum. (Foto: Morten Holt)

Etter at hotellet (Radisson) med de forrige eierne gikk konkurs i 2003, ble det dratt i gang igjen i regi Beitostølen Resort. Det bidro til å samle det aller meste av overnattingstrafikk under samme paraply.

De forskjellige aktørene samarbeider nå i mye større utstrekning enn det som vanlig rundt i landet.

- Viktigst å få gjesten hit

Atle Hovi, direktør for Beitostølen Resort. (Foto: Morten Holt)

- Vi har klart å enes, og arbeider hele veien med et mål for øye: Å dra gjesten til Beitostølen. Vi kjemper ikke innad om gjestene. Vårt hovedfokus er å få gjesten hit. Det gir ringvirkninger for alle, sier Atle Hovi.

Les også: Atle Hovi med bok

- Vi samler alt under samme paraply med samme booking. Barene leier vi ut. Vi er hotellfolk, og vi leier det derfor ut til folk med kompetanse på

"

området, sier han.

Nordmenn og dansker på Beitostølen

Om lag 70 prosent av dem som overnatter på Beitostølen er nordmenn, hovedsakelig fra Østlandsområdet/Oslo-området. Av utlendingene er det danskene som dominerer.

- Vi kan strekke en magisk sirkel på tre timers reisetid, forklarer Atle Hovi. Av utlendingene er det danskene som dominerer. Av utenlandske gjester er over 50 prosent danske statsborgere, 12 prosent svensker, 8 prosent nederlendere og 6 prosent tyskere.

- Fordelingen på 30 prosent utlendinger fordeler seg også likt året rundt, forteller Hovi.

Les mer i Horeca nummer 4 2009

Du kan abonnere på Horeca her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS