Jørn Bertheussen
Jørn Bertheussen

Bakerikjede lanserer norsk vin i Tyskland

Denne uken lanserer Din Baker rødvin under Internationaler Grüne Woche og på KaDeWe, Berlins mest kjente gourmetbutikk. Det er gjennom datterselskapet PURE Norway AS at Norges største bakerikjede lanserer sin egen vin.

Publisert

- Det er kanskje noe spesielt at en bakerikjede selger vin, medgir administrerende direktør Jørn Bertheussen, men det har sine naturlige årsaker. Konseptet PURE Norway var ment å eksportere norske bakemikser, men etter hvert har produktrangen blitt utvidet med både kakemikser, akevitt, elg og reinsdyrsalami, syltetøy og vann.

Og nå også vin.

- Vinen er allerede lansert på Sial i Paris, og franskmennene syntes den var helt fantastisk. Klarer vi å overbevise franskmennene om å drikke norsk vin, kan vi selge vin overalt, smiler Bertheussen fornøyd.

Helnorsk

Alle produktene er produsert i Norge og av norske råvarer.

- På grunn av det kalde klimaet har norske råvarer spesielle vekstvilkår. Frukt og bær bruker lenger tid for å modne og får en mer utpreget søtsmak. Klimaet gjør at vi har færre innsekter og bruker mindre plantevernsmidler under dyrking. Dette sammen med den storslåtte norske naturen er de aller beste salgsargumenter, forteller Bertheussen.

Alle produktene er høykvalitetsprodukter, og det blir lagt vekt på bruk av naturlige råvarer.

Produktene kommer fra flere små og store leverandører som ikke ønsker eller har mulighet til å gå ut på eksportmarkedet på egen hånd, bla Hervik, Norgesmøllene, Svindland, Agder Brenneri og Seljord Vin. Produktene finner man blant annet i samarbeid med Innovasjon Norge. Produktene brandes om til PURE Norway og blir en del av en større produktrange, noe som dagligvaren etterspør.

Populær skogsbærvin

Siden oktober 2007 har PURE Norway produktene blitt solgt i den berømte gourmetavdelingen på KaDeWe i Berlin. Senere har også enkelte andre butikker tatt inn varene, og målet er intet mindre enn å selge norske produkter i alle de største daglivarekjedene i Tyskland.

I tillegg har man nå fått den første bestillingen fra USA, og i Korea og Malaysia selges produktene allerede.

Den norske skogsbærvinen kan altså testes hele uke 3 og 4 på KaDeWe og fra 16. til 25 januar på Grüne Woche.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS