Odd Ivar Solvold og Geir Skeie nett2

Bocuse d`Or-meny på Solvolds

Med Norsk torsk, kamskjell og reker à la Sandefjord og Angus Aberdeen à la Sæterbø ble det norsk seier i Lyon. I hele mars serveres Geir Skeies Bocuse d'Or-retter hos Solvolds i Sandefjord.

Publisert

Etter seieren i Lyon ble det litt tid både i Paris og en liten ferie i Singapore før det var full sving i Sandefjord igjen.

Les også: Norsk seier i Lyon

Nå gjenskaper Geir Skeie, Adrian Løvvold og Odd Ivar Solvold litt av det som skjedde i Lyon på Restaurant Solvolds hjemme i Vestfold.

7-retters Bocuse d'Or-meny"

- Fra tirsdag 3. mars og frem til påske (tirsdag 7. april) kommer vi til å kjøre smaker av Bocuse-menyen på Solvolds i Sandefjord sentrum. I denne perioden blir det servert en 3 til 7-retters Bocuse-meny, forklarer Skeie.

Prisen for en 3-retters Bocuse-meny er 665 kroner.

De samme råvarene

- Vi skal bruke de samme råvarene som ble benyttet i Lyon, fordelt over flere retter. Så da kan alle som vil komme for å kjenne smaken av gull, forklarer Skeie, som i denne perioden skal arbeide som kokk nede i byen.

Daniel Torres tar samtidig over kjøkkensjefrollen på Midtåsen, der Skeie har arbeidet den siste perioden.

Markant økning på nettsidene

- Vi har opplevd markant pågang etter seieren, og fått mange bestillinger. På nettsidene våre har vi 10-doblet besøket etter seieren i Lyon! forteller Skeie.

"

Skeie kalte opp sine retter etter byen der han arbeider og bor og stedet der moren vokste opp.

Sæterbø er en gård på Fitjar på Stord som Norges Bocuse d'Or-vinner har sterk tilknytning til.

28-åringen har sterk tilknytning til hjembygda, og siste helga i mars blir det også stor gullfeiring hjemme på Fitjar.

Vinnerrettene

Her er et utdrag av menyen som ble servert da Geir Skeie vant i Lyon - og altså smakene du vil få servert på Solvolds frem til påske:

Les også: Vinnermenyen i Lyon.

Norsk torsk, kamskjell og reker à la Sandefjord

* Torskerygg, røkt kamskjell og grønn ertekrem

* Rekegelé med løk

* Rødbeter, trøffel og jordskokk

* Potet- og purreløksylinder

* Riesling- og pepperrotsaus

Angus Aberdeen à la Sæterbø

* Oksekotelett med andelever

* Okse indrefilet med svarte trøfler

* Oksehale med selleri, rosiner og purre

* Persillerøtter med spinat og glasert oksekjake

* Salat på grønne bønner og artisjokker

* Stekt løk i pyramideform

* Potet, trøffel og margpuré

* Oksehalesjy med laurbærblad og persille

Norges nye deltaker

Gunnar Hvarnes er for øvrig Norges nye Bocuse d'Or-deltaker etter at han vant Årets Kokk 2009 på Smak09 på Norges Varemesse torsdag 5. februar. Les om Gunnar Hvarnes' seier her.

"
Powered by Labrador CMS