Solstrand Hotell og Bad

Olavsrosa til Solstrand Hotel & Bad

Solstrand Hotel & Bad i Os utenfor Bergen er tildelt Olavsrosa av Norsk Kulturarv. Det ble en smakfull og opplevelsesrik seremoni, melder Midtsiden.no.

Publisert

Solstrand Hotel og Bad har fått Olavsrosa. (Foto: Hotellet)

Markeringen startet der Solstrand hadde sin start, som badeplass for bergensfolk.

- For noen år siden tok vi tilbake det gamle navnet vårt, så vi fikk med ordet bad. For vann er mer spesielt i global sammenheng enn hva vi gjerne tror, sa Børrea Schau-Larsen under utdelingen

Hun fortalte om historien til Solstrand, om vanskelige valg mellom å holde ved like eller velge nye byggematerialer, og om de viktige menneskene rundt henne.

Internasjonalt hotell

Solstrand har ansatte fra over 20 nasjoner, og hadde gjester fra 47 ulike land i fjor.

For mange av dem er vannkvaliteten og den rene fjorden som varmer opp hele hotellet, noe helt spesielt, melder Midtsiden.no.

Må holde standarden

- Nils Georg Brekke kom med forslaget, og fagrådet sin prosess er lang og omfattende. Olavsrosa er en aktiv pris, en pris som du kan miste om ikke standarden holdes oppe, uttaler styreleder i Norsk Kulturarv, Inger-Lise Skarstein til midtsiden.no.

- Vern gjennom bruk er vårt motto. Du skal ta vare på norsk kulturarv og samtidig gjøre den tilgjengelig. Olavsrosa går til alt fra små støler til storslåtte hotell, som her, sier Skarstein, Selve tildelingen sto fylkesmann Svein Alsaker for.

- For oss har Olavsrosa vært noe å jobbe for. Å få dette kvalitetsmerket, er veldig stort for oss. Norsk Kulturarv er en organisasjon med utrolig mye kompetanse. Vi kommer til å bli et aktivt medlem, sa Børrea Schau-Larsen til midtsiden.no etter seremonien.

Sommerutstilling på Solstrand

Ved siden av Solstrands spa-avdeling, som ble kåret til Norges beste i 2008, ligger det nye galleriet.

Her ble det en forsmak på sommerutstillingen, en utstilling med hovedutstillerne Johan Fredrik Arntzen, Sigrid Øyrehagen og Skule Waksvik, som åpner 25. april.

Også matmessig har Solstrand søkelys på det lokale. Drøbak-bolle for eksempel, som trolig har fått navnet sitt vridd fra latin, og ikke fra byen på Østlandet, som slett ikke har slike kråkeboller. Plukket på Vestlandet og går for 6000 kroner kiloet til Japan, men på menyen under vandringen i Solstrand-hagen.

"
Powered by Labrador CMS