Paella Colourbox

Norske kokker kan søke Spania-stipend

Nå kan norske og utenlandske kokker søke om stipend for å delta på et over ett år langt kulinarisk i Spania. Hovedmålet fra spansk side er å få utenlandske kokker til å bli mer kjent med det spanske kjøkkenet.

Publisert

Nå har norske kokker sjansen til å bli mer kjent med det spanske kjøkkenet.

- Vi håper det er noen norske kokker som kan tenke seg å være med på dette. Det gastronomiske oppholdet starter i september i år, opplyser Liv Skaug i handelsavdelingen på Den Spanske Ambassaden.

Språk, kultur og mat

Nå har norske kokker muligheten til å sette seg nærmere inn i den spanske gastronomien. Her nasjonalretten Paella.(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Oppholdet i Spania vil vare minst åtte maksimum 14 måneder, og skal bidra til kjennskap til det spanske språket, den spanske kulturen og fremfor alt det spanske kjøkkenet.

Oppholdet starter med en måneds intensivkurs i spansk i Madrid, deretter blir det trenings- og praksisopphold i spanske renommerte restauranter (restauranter med minst én Michelin-stjerne), før det hele avsluttes med en konkurranse blant stipendkandidatene.

Fra et spansk fiskemarked. (Foto: Colourbox.com)

I 2009 gis kokker i følgende land muligheten til å delta: Kina, Brasil, Danmark, Tyskland, India, Japan, Mexico, Sveits, Forente Arabiske Emirater, Storbritannia, USA og Norge.

Kriterier

For å søke dette stipendet må kandidatene har godkjent kokkeutdanning eller minst tre års arbeidspraksis i en velrenommert restaurant, kunne engelsk, og helst være under 30 år.

Opphold og reise betales av arrangøren, og i tillegg betales det et månedlig honorar.

Interesserte kan henvende seg for mer informasjon til Den Spanske Ambassaden i Norge på mail oslo@mcx.es, og alle søknader må være ambassaden i hende senest lørdag 2. mai, opplyser Liv Skaug til horecanytt.no.

Du kan også finne mer informasjon om stipendet og Spania-oppholdet her.

"
Powered by Labrador CMS