London gin h .jpg

Lagde «London-te» av gin-ingredienser

Bærumsjenta Cory Grier sydde en kjempestor tepose, og fylte den med gin-ingredienser. Det fikk ginprodusenten Beefeater til å bla opp 10 000 kroner for kunstverket.

Publisert

Bærumsjenta Cory Grier sydde en kjempestor tepose, og fylte den med gin-ingredienser. Det fikk ginprodusenten Beefeater til å bla opp 10 000 kroner for kunstverket.

- Vi fikk i oppgave å bringe London til Oslo. Det slo meg at alle de spennende ingrediensene i en gin kunne gjort seg godt i en te-blanding. Derfor sydde jeg en kjempestor te-pose, der også selve duftopplevelsen var viktig, sier 24-åringen Cory Grier.

Te-ideen til den norske studenten fra Westerdahls School of Communications i Oslo falt i smak hos Beefeater.

- Vi hørte om den norske utstillingen, og vi syntes ideen bak prosjektet var interessant. Og da vi oppdaget Corys kunstverk, var det kanskje naturlig at vi skulle falle for det kjente og kjære, sier Jenny Shipton i Beefeater.

Smak den norske «London-teen»

Nå kommer markedssjefen fra det internasjonale hovedkontoret til Norge for å møte kunstneren og for å overlevere sjekken på 10 000 kroner for kunstverket med det passende navnet «Dry Marteani».

- Veldig morsomt og veldig overraskende. Det var faktisk et besøk på Beefeater-destilleriet som inspirerte meg. Målet med den store teposen var å skape noe som folk både kunne ta og lukte på, og på den måten selv oppdage at teen inneholdt de klassiske gin-ingrediensene, sier Cory Grier.

Te-posene er også laget i små varianter, slik at folk kan ta dem med seg hjem for å smake.

«London brygge»

Kunstverket stilles nå ut sammen med 14 andre studentkunstverk som andreklassingene ved Art Direction-linja ved Westerdahls har laget. Utstillingen har fått navnet «London brygge».

Det er tredje gang Westerdahls har laget en egen London-utstilling etter en inspirasjonstur til den britiske hovedstaden, men det er første gang et av kunstverkene selges.

Powered by Labrador CMS