Mardan Palace3

Hotellet har kostet nesten 10 milliarder kroner

Nå åpner Europas dyreste hotell. Det har kostet 1,4 milliarder dollar, eller svimlende 9,5 miliarder norske kroner, å bygge Mardan Palace i Alanya i Tyrkia Hotellet åpnes i juni. Du finner hele 10 restauranter i anlegget, alle ledet av kokker med erfaring fra restauranter med Michelin-stjerner.

Publisert

Det har kostet nesten 10 milliarder kroner å bygge hotellet Mardan Palace i Alanya, Tyrkia. (Foto: Mardanpalace.com)

Hotellet åpner i juni, og vil få gjester til å hoppe til himmels når de kan sjekke inn. For det er ikke spart på noe i hotellet på den tyrkiske solkysten.

Enorme dimensjoner

Det enorme palasset er annet er dekket i mer enn 10 000 kvadratmeter bladgull, 500 000 krystaller og 23 000 kvadratmeter italiensk marmor. Og det er enorme dimensjoner. Bare lobbyen skal ha størrelse omtrent som en fotballbane.

Fra ett av rommene på Mardan Palace. (Foto: Hotellet)

De totale byggekostnadene for hotellet er på svimlende 1,4 milliarder dollar, cirka 9,5 milliarder kroner. Det betyr at vi kunne fått to operaer for samme prisen, og likevel ha 1,3 milliarder igjen, skriver Din Side.

Luksus

" Rommene på Mardan Palace vil koste fra cirka 3500 kroner for et dobbeltrom og til rundt 140 000 kroner natten for en luksussuite.Her er noen fakta om Mardan Palace:

* TV-er til nesten en halv million på de fineste rommene.

Fra en av restaurantene på Mardan Palace. De ledes selvfølgelig av Michelin-kokker. (Foto: Hotellet)

* 9000 tonn sand er hentet fra Egypt for å gjøre stranden perfekt.

* Bassenget er et av verdens største, med et innsenket akvarium med 2500 fisk i midten.

Les også: Vil bygge verdens største basseng

* 10 restauranter fra alle verdenshjørner, alle ledet av kokker med erfaring fra Michelin-restauranter.

"

Fra det spektakulære hotellet Mardan Palace i Tyrkia. (Foto: Hotellet)

* Ifølge The Times kan du også leie tre etasjer høye nattklubben og champagnebaren i VIP-spaavdelingen for 15 000 kroner timen.

Nyrik russer

Mannen bak prosjektet er den "nyrike" russeren Telman Ismailov, president i den russiske AST-gruppen. Han har blitt kjent for ikke å spare på rublene.

Han skal visstnok ha betalt Jennifer Lopez drøye 10 millioner kroner for å synge "Gratulerer med dagen" til seg selv på 50-års laget sitt.

Du kan lese mer om hotellet på hotellets hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS