Kristin Utakleiv (Foto: Morten Holt)

Uformell spaatmosfære i Son

Du finner ingen dresskledde ansatte på det nye og moderne spahotellet i Son. Ledelsen har lagt opp til en uformell og lett atmosfære; et hotell for alle.

Publisert
– Det skal være trygt og godt å være gjest hos oss, og vi legger opp til en uformell atmosfære. Vi ønsker ikke å være noe dresshotell, påpeker salgssjef Kristin Utakleiv på Quality Spa & Resort Son. (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker ikke noe ”stivt” hotell. Her skal snippen sitte løst. Det skal føles godt, trygt og avslappende å komme hit, og hovedpoenget er at du som gjest skal få muligheten til å nyte livet i fred og ro, sier salgssjef Kristin Utakleiv til Horeca, og fortsetter:

Noen av gjestene nyter tilværelsen i det utendørs boblebadet i spaanlegget.(Foto: Morten Holt)

– Vi har innprentet i pannebrasken på alle ansatte at de skal være ekstra gode mot kundene, som skal oppleve noe annet enn dagliglivets tjas og mas når de er på besøk.

Hjemmekoselig stil

Hotellets ledelse har lagt vekt på få frem en hjemmekoselig og maritim stil, og for å løse ekstra opp finner vi blant annet forskjellige typer sofa- og sittegrupper i resepsjonsområdet.

– Det er jo knapt noen som har en ren ensartet stil på møblene hjemme, og vi har derfor valgt forskjellige stilarter – for at det ikke skal bli for sterilt og stivt, forteller Utakleiv.

På veggene finner du utelukkende bilder med motiver fra Son.

Quality Spa & Resort Son. (Foto: Morten Holt)

Fokusert på kostnader

Hotellet i Son ble åpnet midt i den såkalte finanskrisen, noe Utakleiv mener bare har bidratt positivt.

Fra bassengområdet. (Foto: Morten Holt)

– Vi måtte fokusere ekstra sterkt på kostnader helt fra starten, og måtte samtidig bevise at vi hadde livets rett. Jeg mener vi er enda bedre skodd nå når det igjen skulle bli bedre tider. Det har gått rette veien helt siden starten, og faktisk bedre enn forventet. Vi sitter igjen med penger på bunnlinjen så langt, og det er ikke verst i disse tider, sier salgssjefen med bakgrunn iblant annet Ving.

Positivt for Son

Quality-hotellet i Son har også blitt et nytt samlingssted for lokalbefolkningen – noe som gjør at hotellet har nok et bein i stå på.

– Vi er ikke bare avhengig av bare overnattingen. Mange lokale foreninger legger sine arrangementer hit. Vi samarbeider også nært med andre næringsvirksomheter i bygda, og det viser seg at alle har tjent på at et hotell er etablert her. Det er blitt et positivt tilskudd til kommunen, og folk støtter opp om det nye samlingsstedet, sier hun.

– Vi inviterer også til dagspa, Dagen er din, der folk kan komme og nyte spatilværelsen for noen timer.

Les hele saken i Horeca nummer 8 2009

Bli abonnent på Horeca her

"

Powered by Labrador CMS