Horeca forside 0508 nett
Horeca forside 0508 nett

Horeca nummer 5 på vei

Årets femte utgave av Horeca, den første etter sommerferien, er på vei til abonnentene. I nummer 5 2008 har vi selvfølgelig sett nærmere på hvorfor Norge og Norden dominerte Bocuse d'Or Europe så totalt. Fem av de seks beste nasjonene var nordiske, og Norge og Geir Skeie var aller best. I tillegg er det 88-siders bladet spekket med spennende, lærerik og interessant lesning fra alle kanter av landet.

Publisert

Det er over to måneder siden Geir Skeie vant Bocuse d'Or Europe i Stavanger. Nå ser 28-åringen fremover. I slutten av januar 2009 er det klart for Bocuse d'Or i Lyon, VM i kokkekunst, og Fitjar-kokken på Midtåsen Solvold i Sandefjord er i full gang med forberedelsene frem mot det prestisjetunge mesterskapet.

Han har allerede slått flesteparten av dem han møter i Lyon, og Geir Skeie er klokkeklar: Det er bare seier som er godt nok.

Ikke bare Bocuse d'Or

Med den gedigne norske suksessen er bransjen naturlig nok opptatt av Bocuse d'Or, men vi kan i tillegg tilby mye annet lesestoff.

Under Kulinariske Stavanger vant vinkelner Merete Bø på Bagatelle Nordisk Mesterskap for sommelierer. Hun er portrettert i dette nummeret.

Typebedrift denne gangen er Klækken Hotel utenfor Hønefoss. Hotellet har i lang tid satset på kurs- og konferansegjestene, og stedet opplever et oppsving etter ombygging og restaurering.

Videre ble Matomsorgsprisen delt ut i sommer, og vi har besøkt vinner Jannike Gurijordet på Nøtterøy.

Hotellkunst

Olavsgaard Hotel på Skjetten er kanskje en av landets mest kjente hoteller, der det ligger like inntil E6 like nord for Oslo. I løpet av de siste årene har kunstner Vigdis Fjellheim fått lov til å utfolde seg på hotellet, og nå er samtlige hotellrom dekorert med hennes malerier. Dette er banebrytende og nytt i Hotell-Norge.

Også på det nystartede Energihotellet på Nesflaten i Suldal i Rogaland har kunstnere fått utfolde seg. Men der er stilen helt annerledes.

Ærverdige Hotel Union Øye er solgt. Per Ola Ratvik, som har gått i bresjen for å bygge opp igjen hotellet, har solgt seg ut, men vil fortsatt være med som "konsulent" etter at de nye eierne tar over. Vi har besøkt hotellet som ansetter folk med spesialkompetanse for å tilfredsstille sommergjestene.

Selvbetjent hotell

I sommerbyen Risør er det ikke mange hoteller, og et av dem som går bra er Det Lille Hotel (SjømannsSuitene). Dette er et hotellkonsept uten betjent resepsjon. Les mer om konseptet i Horeca som nå er på vei til abonnentene.

På den andre siden av Oslofjorden, i Fredrikstad, er det også yrende liv på sommeren. Vi har tatt en tur på bryggepromenaden, og blant annet besøkt Mets Beachclub, restaurant på dagen og ettermiddagen, og populært utested på i helgene.

Videre har vi en stor artikkel om Konsum Gruppen, som nå tilbyr et nytt kantinekonsept, mens vi har tatt det nye storkjøkkenet på Soria Moria nærmere i øyesyn. Dette er et storkjøkken med optimal logistikk.

Spansk vin

I våre vinspalter har vi sett nærmere på spansk vin.

I tillegg til flere andre store artikler er det ellers mange sider med fast småstoff i form av våre spalter Kontinental Bar, Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning!