Spisepinner.jpg

Må ta med spisepinner og redder 10.000 trær

13 millioner spisepinner går med daglig i Taiwan. Et nytt miljøtiltak setter en stopper for det. Lunsjestauranter og hurtigmatsteder i Taiwan har til nå rundhåndet delt ut spisepinner til kunder som har kjøpt mat. Men det er det slutt på nå, fra og med i dag må kundene ha med egne spisepinner i hovedstaden Taipei. Og 1. juli var det slutt landet over.

Publisert

Daglig går det med 13 millioner spisepinner i Taiwan. Og konsumet gjennom hurtigmatkjeder nådde hele 180 millioner i Spisepinneindustrien, som er ganske stor i Kina og som bruker rundt 2 millioner kubikkmeter tømmer i året, insisterer på at de bruker miljøvennlig tre i pinnene, melder NRK.

63 milliarder spisepinner

Daglig produseres over 172 millioner par spisepinner av tre, ifølge BBC. På et år blir det altså 63 milliarder par spisepinner, som kastes etter å ha blitt brukt en gang. Kina står for produksjonen av omtrent 18 milliarder av parene i året.

Miljøinteresse i Kina

Ifølge lobbyistene for engangs-spisepinnene, kommer trevirket de lager bruk og kast-pinnene av fra bjørk og poppel - tresorter som vokser raskt og derfor ikke utgjør noen trussel mot miljøet.

Likevel, Asian Wall Street Journal i Hong Kong rapporterer om at store deler av den kinesiske befolkningen virkelig er bekymret for miljøet.

Og det som er interessant med historien, ifølge avisen, er ikke at bruken av disse pinnene ikke er den største miljøfaren i Kina, men at forståelsen for miljøspørsmål er så stor i Kina i dag.

Spisepinner

Spisepinner er det tradisjonelle spiseredskapet i Øst-Asia og brukes ved alle måltider der maten er i fast form.

Spisepinner består av to like pinner, omkring 25 cm lange, som blir gradvis tynnere i den ene enden.

Powered by Labrador CMS