Craig Whitson nett1

Whitson leder norsk lag i barbecue-VM

Fra 15. til 17. mai arrangeres Memphis in May World Championship for Barbecue (The Superbowl of Swine), en konkurranse som anses å være VM i grilling og er den største når det gjelder barbecue. Stavangerkokk og grillkonge, Craig Whitson, er lagleder for det norske laget.

Publisert

Barbecue er det store når det gjelder amerikansk tradisjonsmat. Midt i dette kjemper et norsk lag.

Hun er også en av deltakerne på det norske laget, som kaller seg .

Det norske laget

Det norske laget kaller seg 100° Celsius, og består av følgende deltakere:

Fra Stavanger: Craig Whitson, Nico Lundsgård of Arnie SanchezFra Ålesund (vinnere av NM i grilling 2007): Kathrine Lorgen og Laila HoleOpplysningskontoret for kjøtt: Oda Christensen og Bjørn Tore Teigen Kjøttbransjens Elitelag: Steve Westerby og Siv-Elise Friestad

Andre gang

Dette er andre gang at det norske laget, med Craig Whitson som lagleder, stiller i VM for barbecue i Memphis, Tennessee (USA).

Da laget debuterte i fjorårets VM endte det med tredjeplass i kategorien Exotic; med lammekarré med blåbær- og pæresalsa.Tre dager I år skal laget konkurrere i 11 klasser over tre dager, og det hele avsluttes på vår nasjonaldag, 17. mai.

For å skremme amerikanerne litt på forhånd, har laget sendt inn følgende tekst til arrangørene:"Our team is called 100° Celsius, and our motto is Slow Smokin´ Norwegian Wood. One hundred degrees celsius refsers to what is in our opinion the "perfect" temperature for barbecue (roughly 212 degrees Fahrenheit). We are advocates of dry heat, low temperaturens, working and waiting, and of course the master of meat: pork! The Memphis in May barbecue competition for 2008 ends on May 17th, which is also the Norwegian national day. We take this as a sign that we are meant to be doing barbecue in Memphis - in May. A word of warning: Beware Vikings bearing tongs and rubs."

Powered by Labrador CMS