Hallvard Ween nett
Hallvard Ween nett

Vil hente åtte millioner kroner til KI

I en rettet emisjon skal Kulinarisk Institutt (KI) ut å hente åtte millioner kroner i ny egenkapital. Fra før er det initiativtakerne Rogaland Fylkeskommune og stiftelsen Rogaland Kunnskapspark som er eierne, med en aksjekapital på 2 millioner kroner. De to nåværende eierne vil sammen ha negativt flertall etter at emisjonen er gjennomført. Kulinarisk Institutt søker også ny daglig leder. Nå er det Hallvard Ween (bildet) som er fungerende daglig leder.

Publisert

- Fra og med mandag 8. september går vi i gang med å kontakte selskaper som vi har definert som mulige interessenter, sier konstituert daglig leder Hallvard Ween i en pressemelding.

Emisjon innen utgangen av måneden

Han tror at emisjonen vil være gjennomført innen utgangen av september.

- Vi ønsker oss et bredt og nasjonalt eierskap. Det samsvarer også med målsettingen om å være det fortrukne kompetansesenteret for kokkefaglige tjenester nasjonalt og internasjonalt, sier han.

Les også: Kulinarisk Institutt skal være Nordens beste kokkefaglige miljø

Les også: Gastronomisk Institutt konkurs - vokste for raskt

Les også: KI kan bli GI

Søker ny daglig leder

Kulinarisk Institutt i Stavanger søker også ny daglig leder.

- Dette må være en dyktig kremmer og gourmetperson som forstår å gjøre butikk sammen med de 10 toppkokkene som jobber på Kulinarisk Institutt, sier Ween.

- Vi trenger en "fotballtrener", som heier laget frem og tar støyten når det butter. KI skal inn i Måltidets Hus fra tidlig i 2009. Der blir det et tverrfaglig matmiljø som samlet vil by på en unik matkompetanse.

- Vårt bidrag med KI er Nordens beste kokker og høy kompetanse som sammen med de andre på Måltidets Hus blir en spydspiss på mat og trender. Vi kan takle mange og varierte utfordringer. Nå ser vi frem til å få på plass daglig leder, sier Ween.

Les mer på www.gastronomi.no

"