Logo Eide Handel
Logo Eide Handel

Utfordrer pizzakjedene i nord

Mathuset Eide Handel, som ligger i Eidkjosen en mil utenfor Tromsø, har åpnet pizzaavdeling. Matvarehandelen har hatt markedsundersøkelser som forteller at fersk pizza er et etterlengtet tilbud på Kvaløya.  

Publisert

Det startet for to-tre år siden da en gjeng jobbet overtid i butikken. Gjengen var sulten og bestemte seg for å ringe en pizzarestaurant for å bestille mat. Til alles forskrekkelse kunne ikke pizzarestauranten levere pizza fordi det var for langt å kjøre til matvarebutikken.

- Vi ble svært irriterte over at de ikke ville kjøre 20 minutter for å levere pizza. Dermed bestemte vi oss for å ta saken i egne hender, forteller Bård Pettersen, kjøpmann på Eide Handel, til Bladet Tromsø.

Stekes i steinovn

- Mange sitter i samme bås som vi gjorde. At pizzarestaurantene ikke vil levere mat til oss på Kvaløya er deres problem. Nå har de fått en konkurrent, smiler Pettersen

Pizzaen som serveres i matvarebutikken er ifølge Pettersen på full høyde med det beste som serveres i Tromsø. Med steinovn, 15 forskjellige smaker og en egen hemmelig ingrediens er Pettersen svært sikker på at det nye konseptet blir en suksess.

Men Eide Handel tilbyr ikke levering av maten. Enten må man ta med seg pizzaen hjem, eller så kan man spise den i kafeen.