Lofoten
Lofoten

Thon satser på Nord-Norge

Thon Hotels satser friskt i Nord-Norge, deriblant i Lofoten (bildet). Kjeden planlegger både utvidelser, renovering og nybygg. Snart vil noen av Norges mest moderne hotell ligge i denne delen av landet.

Publisert

- Vi er veldig positive med tanke på utviklingen i Nord-Norge i tiden fremover, uttaler driftsdirektør Marianne Wang Polden på nettsiden til Thon Hotels. Hun har ansvaret for de fleste av Thon-hotellene i Nord-Norge.

- Det er særlig kombinasjonen av utbygging i forbindelse med olje og gass og de mange gode lokale initiativene innenfor reiseliv som gjør at dette er en interessant region for oss. Og når vi er ferdige med nybyggene våre tror jeg at vi kan presentere noen av Norges aller flotteste hotell, avslutter hun.

Thon Hotel Lofoten

I Lofoten har arbeidet med det nye hotellet kommet i gang og vi håper at det skal stå klart i april 2009.

Det skal også romme et kulturhus og et topp moderne kurs- og konferansesenter. Thon Hotel Lofoten har dessuten meldt seg på konkurransen om å arrangere Norwegian Travel Workshop i 2009, i samarbeid med blant andre Destinasjon Lofoten.

Thon Hotel Hammerfest Regionen rundt Hammerfest har vært preget av en nærmest eksplosiv vekst de siste årene i forbindelse med utbyggingen av gasskraftverk på Melkøya. Thon Hotel Hammerfest har søkt om å utvide hotellet slik at det totalt vil få i overkant av 100 rom. Dersom planene godkjennes av lokale myndigheter, vil arbeidet kunne ta til i mars/april i år og stå ferdig om lag 12-15 måneder senere. Thon Hotel Hammerfest vil få moderne kurs og konferanselokaler og en restaurant med høy standard.

Storsatsning i KautokeinoI juni 2008 åpner Thon Hotel Kautokeino som blir et nytt kurs- og konferansehotell med 68 rom. Interiøret skal utformes i samarbeid med lokale designere og vil fremstå som en krysning mellom det tradisjonelle og det fremtidsrettede.

I tillegg til Thon Hotel Kautokeino jobbes det mye andre plasser i nord også. Thon Hotel Polar i Tromsø er i ferd med å ferdigstille over 20 nye rom og for Thon Hotel Brønnøysund planlegges en omfattende ombyggings- og moderniseringsprosess som skal ende i et kombinert hotell og regionalt kulturhus i 2009. De største prosjektene akkurat nå foregår likevel i Lofoten og Hammerfest.