Vocollect Fribona
Vocollect Fribona

Talestyring optimal for distribusjon av fryst mat

I sin streben etter å øke sin service og kvalitet valgte Fribona et talestyrt lagerstyringssystem fra Vocollects fryselager. Den belgiske familiebedriften Fribona ble grunnlagt i 1960 og var først i Europa med levering av dypfryst mat. I dag leverer bedriften mat til storkjøkken innen skoler, sykehus og kantiner over hele Belgia.

Publisert

Fribona har i dag en omsetning på ni millioner euro per år og 43 personer som produserer og leverer et stadig bredere sortiment av dypfryste matvarer. Økte krav fra kundene og nye lover har krevd store investeringer de siste årene.

Dypfryst mat

- Vi har en økt etterspørsel etter sunn kost innen våre kundesegmenter, sier distribusjonssjef Patricia Adriaens hos Fribona. Vi fokuserer kun på dypfryst mat som gir kundene stor fleksibilitet. Ved å tilby vegetariske retter og produkter med mindre saltinnhold eller uten sukker, har vi et godt utvalg å tilby kundene våre.

Takket være utvidet kjølerom og automatisert bakeprosess, har bedriften fordoblet sin produksjon og lansert flere nye produkter. Logistikksystemet med lager og plukkområde hadde behov for effektivisering.

Strekkodebasert sporingssystem

I 2005 byttet Fribona til et bedre forretningssystem, som integrerte administrasjon, fakturering, sporbarhet og lagerhåndtering. Bedriften søkte hjelp hos Zetes, som tidligere hadde introdusert et strekkodebasert sporingssystem hos Fribona.

- Loven om matleveranser er blitt mye strengere i løpet av de senere år. I dag må vi kunne spore produktene innen få minutter. Takket være det nye forretningssystemet har vi oversikt over produktene helt til de leveres til kundene, forteller Patricia Adriaens.

Talestyrt plukking ved -20 °C

Zetes anbefalte et talestyrt plukkesystem fra Vocollect. Ved hjelp av hodetelefoner og beltebåren, mobil datamaskin, Talkman T2X fra Vocollect, har lagerpersonalet hendene frie og må ikke lenger håndtere papirlister i minus 20 graders kulde. Datamaskinen gir personalet beskjed om hvor produktene befinner seg via talestyrte kommandoer. En behagelig taleinstruksjon sier hva som skal plukkes og riktig antall. Personen som plukker trenger bare å bekrefte bestillingen med sin egen stemme.

Vocollects programvare gjenkjenner stemmen og oppfatter bekreftelsen selv ved forkjølelse og heshet. Hver pall er utstyrt med en unik strekkode, som knyttes via forretningssystemet til produkttype, vekt, leverandør og best-føre-dato.

ISO 22000 kvalitetssertifisering

- Å kunne beholde et allerede høyt servicenivå var et viktig krav ved beslutningen om å innføre det nye systemet. Som primærbrukere var vårt personale nært involvert under implementeringen av systemet, sier Patricia Adriaens.

Kundene kan bestemme om de vil ha produktene levert per stykk eller etter vekt. På grunn av en lenke til WMS-systemet, går de eldste produktene først ut og gjør at hver kunde kan dra nytte av best-føre-dato.

I 2007 var Fribona den første belgiske bedriften innen dypfryst mat som ble ISO 22000-sertifisert. Den omfatter hele forretningsprosessen - fra innkjøp av råvarer helt til produktet er levert hos kundene.

- Uten det nye forretningssystemet hadde vi aldri kunnet bli sertifisert. Dette er belønningen for alt hardt arbeid, sier Patricia Adriaens. Vi er meget fornøyd med innsatsen fra Zetes og Vocollect, som gjorde det mulig å integrere talestyrt plukking og sporbarhet i alle ledd, noe som i sin tur har forbedret den kvaliteten og servicen som vi ønsker å tilby.

Fakta Vocollect

Vocollect, Inc. leverer dokumentert fungerende forbedringer innen produktivitet, nøyaktighet, kostnadsreduksjon og arbeidstilfredshet for mobile brukere siden 1987.

Vocollect Voice kommuniserer med arbeiderne i deres daglige oppgaver og erstatter uhåndterlige lister og tradisjonelle datafangstmetoder med personlige stemmestyrte dialoger. Arbeiderne får dermed mulighet til å arbeide med hendene fri.

Gjennom et globalt forhandlernettverk og eksperter innen forsyningsskjeden, kan hundretusener ansatte på seks kontinenter benytte stemmestyring som et ledd i å forbedre sine arbeidsprosesser.

Vocollect har sitt hovedkontor i Pittsburgh, Pennsylvania, USA, men har også kontorer i Europa, Nord- og Sør-Amerika samt Asia, for å støtte kunder og forhandlere regionalt.

Vocollect® og Vocollect Voice® er registrerte varemerker som eies av Vocollect, Inc.

Webside: http://www.vocollect.com/.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS