Thai grill

Sunt og asiatisk på grillen

I Norge er grillsesongen kort. I Sørøst-Asia grilles det hele året. Det går kjapt, og det er sunt. Det er flere måter å grille på. Amerikanere er flinke til å marinere og langtidsgrille de store kjøttstykkene, mens i Asia går det superkjapt på de mange matmarkedene.

Publisert

I land som Malaysia og Thailand grilles og spises det grillmat døgnet rundt, og aller mest går det i kylling. Kjøttet skjæres i små terninger eller strimler før det tilberedes.

Passer nordmenn

- Dette er grilling som passer oss nordmenn godt. Vi vil ha maten ferdig kjapt, og da er spidd med tynne og små biter av kylling ypperlig, sier Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Sunt tilbehør

Servert med ris og stekte grønnsaker er det sunn, god og mettende mat.

Smaken er opp til deg og sausen. Fra sterk chilli til mild peanøttsaus. I Malaysia er spidd med peanøttsaus, kylling satay, den store favoritten. Og den tar bare fire minutter å grille.

Kylling satay (4 personer)

* 4 kyllingfileter

Sataysaus:

* 1 ¼ dl peanøttsmør

* 2 ss sitronsaft

* 2 ss honning

* 2 ss soyasaus

* ¼ ts chilisaus

* 1 ts malt spisskummin

* 1 ts malt koriander

Skjær kyllingfiletene i strimler og tre dem på trespidd som har ligget i vann i 30 minutter. Bland alle ingrediensene til sataysausen og pensle over kyllingstrimlene. Grill ca 2 minutter på hver side. Server med kokt ris, hakket koriander og litt safran, chilisaus eller sataysaus ferdig på flaske.

Newswire

Powered by Labrador CMS