Union Drammen
Union Drammen

Strid om boliger på toppen av hotell

Union Eiendomsutvikling skal bygge et hotell tett ved Drammens nye kulturhus Union Scene. Hotellet er planlagt å få 144 rom fordelt på fem etasjer. Det er Choice-kjeden som skal drive hotellet.

Publisert

På toppen av hotellet ønsker utbyggeren tre etasjer med boliger. Her planlegges det 24 leiligheter, men av frykt for klager og konflikter er Drammen kommune nølende til planene om boligbygging tett ved Union Scene.

Skeptisk byplansjef

Disse boligene kan bli en prøveklut for den mer restriktive linjen kommunen har varslet, for å redusere konfliktene mellom boliger og skjenkesteder. Dette har vært et problem flere steder i byen.- Vi er skeptiske til planene om å bygge boliger så nær Union Scene. Nå har vi nettopp fått inn byggesøknaden for hotellet og skal begynne å behandle den. Da vil vi også vurdere planene om tre etasjer med leiligheter på toppen av hotellet. Vi er mest bekymret for lydproblemene som kan oppstå i forbindelse med store musikkarrangement på Union Scene, sier byplansjef Jomar Lygre Langeland til Drammens Tidende.

- Ikke noe problem

- Jeg vil bli svært forbauset hvis vi ikke får lov å bygge boliger på toppen av hotellet. Dette området er regulert til boligbygging og kommunen biter seg selv i halen hvis de fraviker dette, sier administrerende direktør Trond Åsheim i Union Eiendomsutvikling til Drammens Tidende.

Han tror kommunens frykt for støymessige konflikter er ubegrunnet. Folk som flytter til byens sentrum er forberedt på litt støy.