Logo Scandic Bergen Airport
Logo Scandic Bergen Airport

Spesialdesignede rom for funksjonshemmede

Scandic Bergen Airport har i samarbeid med FFO (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon) utviklet et nytt romkonsept. Personer med ulike funksjonshemninger er involvert for å finne best mulig løsninger. De nye rommene er designet i samarbeid med FFO Hordaland, og er ferdige i begynnelsen av november.

Publisert

- Tilgjengelighet for alle er en bevisst satsing fra vår side. Vi har en del hotellgjester med funksjonshemninger, og kunne sikkert hatt flere hvis forholdene var optimale. Derfor har vi satt i gang en totalrenovering av rom på Scandic Bergen Airport, sier Bjørn Rummelhoff, teknisk direktør i Scandic Norge, i en pressemelding.

Bevisst strategi

Scandic har i mange år hatt en bevisst strategi for å være tilgjengelige for alle. Nå har kjeden, i samarbeid med FFO, utviklet egne rom som er spesialtilpasset personer med med forskjellige funksjonshemninger, som for eksempel syns- eller hørselshemmede, rullestolbrukere, revmatikere og allergikere.

Utfordring å bo borte

- Vi er glade for at Scandic tar denne gruppen personer på alvor. Dette er et viktig prosjekt fordi funksjonshemmede har store utfordringer med å bo borte. Det gjelder selve hotellrommene, men også fellesarealer og parkeringsmuligheter, sier Jens-Olav Johannessen, fylkessekretær i FFO.

- Scandic viser med dette unike prosjektet, at de ønsker å satse på en gruppe mennesker som ellers ofte blir diskriminert i samfunnet, avslutter han.

- For oss er det viktig å være tilgjengelige for alle, og ikke ekskludere noen. Rommene er innbydende, og hjelpemidler skal være naturlig integrert. Rommene er faktisk kjempepopulære blant andre gjester også, fordi de ofte har større bad, bedre senger og mer plass, sier Bjørn Rummelhoff.

Noen av løsningene på de nye rommene:

* Såpe og sjampo godkjent av NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund),* Ingen tepper* Dører uten terskler* Skyvedører* Elektrisk regulerbare senger* Avrundede hjørner* Automatisk såpe, papirrull og søppelkasse* Gode kontraster mellom elementer i rommet, for synshemmede * Vibrerende varsling for brann

Pressemelding

Powered by Labrador CMS