Soria Moria kjøkken
Soria Moria kjøkken

Soria Moria: Storkjøkken med optimal logistikk

Soria Moria Hotell og Konferansesenter investerte i 2007 åtte millioner kroner i et nytt storkjøkken. Det nye kjøkkenet, som ble bygget i løpet av en sommermåned, overoppfyller forventningene både til logistikk og praktisk tilpasning.

Publisert

Alle avdelinger, også salg og øk/ad, ble direkte involvert i prosjekteringen.

På en måte ble det nye kjøkkenet avtroppende adm. direktør Hans Chr. Bestums avskjedsgave til egen arbeidsplass gjennom 14 år. Han gikk av med pensjon omtrent samtidig som det ble tatt i bruk. Arvtaker som daglig leder, Marie Rolf-Wærstad, er like begeistret som forgjengeren og kjøkkenpersonalet for løsningen etter ett års bruk.

Livssyklus på 20 år

- Et storkjøkken har en maksimal livssyklus på 25 år. Er det godt planlagt, kan det holde i omtrent to tiår, sier Bestum.

- Utgangspunktet vårt var at etter 24 år med stort sett samme kjøkken og anretningssystem, var det på høy tid med et nytt som er innrettet for matkonsept som tar høyde for nye trender med vareutvalg, produksjonsmåte, presentasjon og serveringsmåte med en tidshorisont på 20 år. Vi gikk grundig inn i hvilke varer som skal inn i vareflytsystemet, hvor de naturlig skal oppbevares og på hvilken måte produseres og leveres ut. Planleggingen foregikk ut fra gjestenes behov, altså markedsrettet ved at vi tenkte utenfra og inn og ikke motsatt, sier Bestum videre.

Hjemmelaget og sunt

Som ledetråd hadde vi en visjon at Soria Morias kjøkken skal være mest mulig basert på friske, norske råvarer, tilberedt i eget kjøkken som hjemmelaget, bakverk innbefattet, og med en klar sunnhetsprofil og optimal matsikkerhet (IK-mat og etter hvert HACCP, med involvering av Mattilsynet).

Les hele artikkelen i Horeca nummer 5, som nå er på vei til abonnentene