Sølv for Bekkedal i yrkes-EM

Dina Bekkedal fra Oslo ble sølvvinner i servitørfaget i yrkes-EM i Nederland. Oddbjørn Kalsheim Balke endte på fjerdeplass i kokkefaget.

Publisert

Norge tok godt for seg av edelt metall i Yrkes-EM i Rotterdam. Under premieutdelingen lørdag kveld kunne de elleve norske deltakerne hente medaljer i syv av de åtte fagene de deltok i.

Gullet ble hentet i grafisk design og frisør. Det ble andreplasser i mekatronikk- og servitørfagene. Det norske yrkeslandslaget tok bronsemedaljer i fagene trykking, blomsterdekoratør og mekatronikk.

31 land

Yrkes-EM (EuroSkills) samlet deltakere fra 31 land til konkurranser som gikk over tre dager denne uka med avslutning lørdag. Deltakerne ble bedømt både individuelt og som lag. Bedømningkriteriene ligger både i kvalitet, kreativitet og evnen til å bli ferdig med arbeidet på tilmålt tid.

Det er første gang EuroSkills/Yrkes-EM har blitt arrangert. Det norske laget er organisert av WorldSkills Norway som siden 1992 har sendt deltakere til Yrkes-VM. 14. - 16. oktober arrangerer organisasjonen også Yrkes-NM for andre gang. Denne gang i Stavanger.

Plasseringene

I grafisk design tok Mari Rem Groeng, Oslo gull mens Martin Blaalid, Oslo tok fjerdeplass i trykking og Eirik Høyme Rogn, Fagernes tok en femteplass i webdesign. De tre representantene for grafisk bransje tok sammen bronse i lagkonkurransen.

Linn-Hege Hatlestad Sviggum, Åsane tok gull i frisørfaget foran blant andre lagvenninne Elisabeth Enger, Bærum som tok en fjerdeplass.

Dina Bekkedal, Oslo tok sølv i servitørfaget mens Oddbjørn Kalsheim Balke, Oslo tok en fjerdeplass i kokkefaget.

Laget til mekatronikks (automasjon) besto av Ole Andre Svindseth Kristiansen, Oslo og David Johansen, Moss. De kunne hente sølv i sin konkurranse.

Siren Næss, Hokksund og Berit Marie Wiig, Rygge tok sammen bronse i lagkonkurransen for blomsterdekoratørfaget.