Vann
Vann

Søkelys på vann på Næringsmiddeldagene

Næringsmiddeldagene 2008 arrangeres på Rica Klubben Hotel i Tønsberg fra onsdag 23. januar til fredag 25. januar. Teknologisk Matforum er arrangør, og det er påmeldt 170 deltakere.

Publisert

Programmet er omfattende med et aktuelt faglig program.

Ikke minst har vannet vårt vært i søkelyset i det siste, og dette blir et av hovedtemaene.

Vann på dagsorden

"Vann er ikke bare drikkevann, men en svært viktig ingrediens i all mat, noe som betyr at slike saker som Giardia-epidemien er svært viktige for matindustrien å få belyst. Matvanene våre er også i stadig endring, og alt fra urnorske matretter til halalslakt berøres.Merking av mat og på hvilken måte folk oppfatter informasjon om mat og helse er det tredje temaet, - et emne som stadig forårsaker ulike debatter. Vi avslutter med nye, automatiserte produksjonsmetoder, hvor utviklingen stadig går videre, noe som øker effektiviteten i produksjonsbedriftene", heter det i en pressemelding fra Teknologisk Matforum.

Bedriftsbesøk

I tillegg til den faglige delen, som blir torsdag og fredag, vil det være bedriftsbesøk onsdag og en utstilling parallelt med alle tre Næringsmiddeldagene. Av bedrifter som det er mulig å besøke nevnes Pronova BioPharma, Matbørsen AS i Stokke, Vestfold Fugl og Gro Industrier og Nortura Eggprodukter.