Setter ord på den norske smaken

Søt, syrlig, frisk, mild og naturlig. Slik beskriver fem norske stjernekokker smaken av Norge.

Publisert

- Norske kokker har tapt sitt hjerte til nisjeprodusentene, konkluderer forsker Margrethe Hersleth.

Arne Brimi, Tom-Victor Gausdal og tre andre norske stjernekokker beskriver smaken av Norge som torsk fra Lofoten, saftig norsk lam, søte jordbær og frisk rabarbra.

Smaken er svært lokal, skal vi tro forskeren som har intervjuet dem. Hersleth har dybdeintervjuet fem nøye utvalgte norske stjernekokker på oppdrag fra Ny Nordisk Mat, skrives det på Nofimas (tidligere Matforsk) hjemmesider matforsk.no. Hjertet i nisjene- Norske kokker er mer opptatt av råvarer enn jeg var klar over, og de er virkelig glade i norske nisjeprodusenter, sier sensorikk- og forbrukerforsker Margrethe Hersleth ved Nofima Mat (tidligere Matforsk). Et annet viktig funn var at kokkene tror på terroir-begrepet og at økologisk mat ofte smaker bedre enn konvensjonelt dyrket mat.

- Dette er jo veldig positivt for nisjeprodusenter, tilhengere av økologisk mat og fremtiden til norsk matproduksjon. Men det viktigste for kokkene er uansett at kvaliteten holder mål, understreker Hersleth.

Les hele saken fra Nofima her

" Disse kokkene var med: Kjartan Skjelde, Tango bar og kjøkken, Stavanger Tom-Victor Gausdal, Flavours, Bærum Roy Magne Berglund, Du Verden Restaurant, Svolvær, LofotenJarle Baer, Oslo Spiseforretning Arne Brimi, Vianvang, Lom

Powered by Labrador CMS