Christian Ellingsgård Sjømannssuitene nett
Christian Ellingsgård Sjømannssuitene nett

Selvbetjent hotellsuksess

Hotellkonseptet skiller seg ut fra de fleste andre. Gjestene sjekker inn på en automat i en ubetjent resepsjon, og finner selv frem til sine respektive suiter, som ligger spredt i oppussede gamle bygninger i Risør. Jo da, SjømannsSuitene, eller Det Lille Hotel, som var det opprinnelige navnet, er annerledes.

Publisert

- Selvfølgelig kan det bli litt upersonlig når du som gjest sjekker inn på en automat, men det gir oss jo en mulighet til å ha åpent døgnet rundt 365 dager i året, sier Christian Ellingsgård, en av driverne.

En opplevelse

- Samtidig ville økonomien ha vært mer anstrengt med en heltidsansatt person i

resepsjonen. Men skulle gjestene føle dette upersonlig, tror jeg de får tilbake godfølelsen til gagns når de kommer inn i suitene. Det er en opplevelse i seg selv å bo i en slik suite, mener Christian Ellingsgård, som nå driver hotellet sammen med samboer Mona Rhein.

Han presiserer at selv om resepsjonen er selvbetjent, så er han og samboeren tilgjengelig for gjestene døgnet rundt, hvis det skulle være problemer eller spørsmål.

- Det er alltid noen til stede i byen for gjestene.

Som et hjem

Sjømanns Suitene er lokalisert i gamle oppussede og renoverte bygninger i byen. De er pusset møysommelig opp, og du får følelsen av å bo på et annerledes hotell når du overnatter i suitene.

- Målet vårt har vært å utforme hotellrommene slik at de føles som et hjem for dem som bor her. Det er stuer med bokhyller med bøker, kjøkken, bad og flere soverom, og lagt opp til selvhushold, sier Ellingsgård.

Annerledes hotellkonsept

En gang kalte det seg for verdens minste hotell, derav etternavnet Det Lille Hotel. For da hotellet ble åpnet i 1993, tilbød eierne en eneste suite, Sjømanns Suiten.

Eierne er tannlegeparet Barbro Printzell og Oddvar Halvorsen, lidenskapelige samlere av marine antikviteter, og disse er nå samlet i de forskjellige leilighetene. Når de samtidig ønsket å arbeide for bevaring av gamle Risør-hus ble det hele et hotellkonsept utenom det vanlige. Hver suite er innredet med gamle møbler og antikviteter, og har hver sin individuelle karakter inspirert av den maritime samling den huser.

Det er i dag 12 sjømannssuiter i Risør, men både vertspar og eiere har planer, og det er flere hotellsuiter på gang i byen.

Du kan lese mer om SjømannsSuitene Det Lille Hotel i Horeca nummer 5, som er på vei til abonnentene.