scandic_logo
scandic_logo

Scandic donerer vannmillioner til bærekraftarbeid

Scandic oppretter nytt fond for å bidra til en bedre verden. Hotellkjeden, som i mange år har arbeidet aktivt med miljø og sosiale spørsmål, går nå utenfor hotellveggene og oppretter et nytt bærekraftfond.

Publisert

Pengene til fondet kommer fra de nye vannflaskene, designet av den svenske svømmeren Therese Alshammar, som snart kommer i salg på hotellene.

Fondet skal støtte initiativer som på forskjellige måter bidrar til en mer bærekraftig samfunnsutvikling, blant annet ved å dele ut en årlig pris på 100 000 euro, tilsvarende ca. 800 000 norske kroner.

Nystiftet fond

10 eurocent per vannflaske. Det blir grunnsetningen for Scandic Sustainability Fund, et nystiftet fond som skal støtte initiativer som på forskjellige måter bidrar aktivt til et mer bærekraftig samfunn.

Scandic har tidligere besluttet å redusere de fossile karbondioksidutslippene ved å ta bort alt forhåndstappet flaskevann på hotellene sine. Hotellkjeden har hittil solgt et par millioner 33-centilitersflasker med forhåndstappet vann per år. Isteden begynner man i høst å selge egentappet, filtrert og avkjølt vann, med eller uten kullsyre, i en spesialdesignet flaske.

Flaskedesigner

- Scandics beslutning er riktig og noe som mange vinner på. Ved at Scandic går utenfor den egne bedriften, belønnes andre viktige initiativer, noe som forhåpentligvis inspirerer enda flere til å bidra til en bedre verden. Det vil jeg gi min støtte til, sier svømmeren Therese Alshammar, flaskens designer.

Egen pris

Fra Scandic Sustainability Fund skal både organisasjoner og enkeltpersoner kunne søke bidrag, og formålet er å støtte bærekraftig utvikling i et bredt perspektiv. Fondet kommer til å støtte både store og små initiativer.

Den største prisen, Scandic Sustainability Award, kommer til å være på 100 000 euro, tilsvarende ca. 800 000 norske kronor, og skal deles ut ved en egen seremoni hvert år.

- Mange tenker straks på miljøspørsmål når man sier bærekraft, men det kan like

gjerne handle om sosialt arbeid, tilgjengelighet, helsespørsmål eller sikkerhet. Alt som bidrar til et mer robust samfunn i fremtiden, sier Scandics direktør for bærekraft, Jan Peter Bergkvist. Mer informasjon om Scandic Sustainability Fund og blanketter for å søke bidrag fra fondet kommer til å ligge ute på Scandics nettsted scandichotels.no etter årsskiftet.

Pressemelding