Eyvind Hellstrøm nett

Restaurantene i Bergen for dårlige

Eivind Hellstrøm hisser på seg bergenserne. Til Stavanger Aftenblad forteller han at han helst foretrekker restauranter i Stavanger, Trondheim og andre byer før han setter seg ned for å spise et restaurantmåltid i Bergen.

Publisert

- Hvis jeg skal spise på en restaurant utenfor Oslo, velger jeg først Stavanger, deretter Trondheim, før jeg spiser i Bergen, sier Hellstrøm til Stavanger Aftenblad.

Han er ikke alene om å mene at Bergen er alt for dårlig representert på restaurantsiden, på tross av det er Norges nest største by.

Slakt i riksavisene

Riksavisene VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv har alle en ukentlig matspalte der de anbefaler ulike restauranter i Norge. Avisene sender ut sine anonyme matkritikere som spiser og gir karakterer. Det er flere år siden avisene har vært i Bergen.Dagens Næringslivs utsendte matkritikere er heller ikke særlig imponert over kvaliteten til restaurantene i byen.

Dagens Næringsliv anbefaler heller en rekke restauranter utenfor Oslo. Blant annet i Stavanger, Sandefjord, Drøbak og Moss. Ingen spisesteder fra Bergen har fått plass på avisens liste.

Bare tre

- Bergen har kun tre tilfredsstillende restauranter jeg kjenner til; Kafé Krystall, Colonialen og Potetkjelleren, sier Hellstrøm til aftenbladet.

- Hva er grunnen?

- Det er sikkert mange grunner, men Fisketorget er en av dem.

- Fisketorget?

- De selger jo bare hermetikk der. Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp.

Enig i kritikken

Pål Jetmundsen, oldermann i Bergen Kokkenes Mesterlaug, innrømmer at Oslo og Stavanger ligger et hestehode foran.

- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier Jetmundsen til Stavanger Aftenblad.

Powered by Labrador CMS