Geir Skeie og Eyvind Hellstrøm - nett3
Geir Skeie og Eyvind Hellstrøm - nett3

Regjeringen satser 1,5 millioner på Bocuse d\'Or

Regjeringen satser 1,5 millioner kroner på at Bocuse d'Or Europe i Stavanger blir vellykket både for det norske matmiljøet og reiselivet. Arrangementet finner sted 1. og 2. juli. Geir Skeie er Norges deltaker.

Publisert

Norge, ved de fire departementene UD, FKD, LMD og NHD, ser med stor entusiasme på de muligheter et slikt samarbeid vil utløse.

Innovasjon Norge har derfor på vegne av departementene inngått samarbeidsavtale med Bocuse d'Or om arrangementet.

Norsk lam på menyenMandag presenterte Innovasjon Norge samarbeidsavtalen med Bocuse d'Or Europe på en pressekonferanse i Oslo. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreker at mat er et viktig reiselivsprodukt for Norge. Og når norsk lam er valgt som en av råvarene, har alle norske sauebønder grunnlag for å være stolte over kvaliteten.

- Samtlige norske sauebønder har grunn til å være stolte når nå noen av de beste kokkene har valgt ut norsk lam som kvalitetsråvare, sier Riis-Johansen.

Også norsk laks er en av hovedråvarene på i Stavanger.

Første i Norge

Kokkekonkurransen, Bocuse d'Or, ble etablert i 1987 av kokkeguruen Paul Bocuse. Den prestisjetunge konkurransen har de siste årene samlet kokker, pressefolk og matinteresserte mennesker fra hele verden.

Bocuse d'Or er ingen ukjent konkurransen for Norge. Det har knapt vært arrangert et Bocuse d'Or uten at en norsk kokk har stått på pallen og Norge har hele fire ganger blitt valgt ut som offisiell sjømatleverandør til Bocuse d'Or

Uante muligheter

Nå har Lyon, den franske gastronomiens vugge, kastet sine øyne på Norge, når de nå for aller første gang skal arrangere Bocuse d'Or Europe.- Dette er en fantastisk håndsrekning fra Frankrike og gir uante muligheter til å profilere Norge på mange nivåer, sier direktør Inger Solberg i Innovasjon Norge. For myndighetene og Innovasjon Norge er det svært viktig at dette blir et arrangement for hele mat- og reiselivsnæringen i Norge.

Nyskapende

- Bocuse d`Or Europe gir oss mulighet til å styrke Norges omdømme som en nyskapende nasjon innenfor matproduksjon og matopplevelser, fortsetter Solberg. - Vi skal få fram vår unike råvarekvalitet, lokalmatproduksjon, gastronomi og naturgitte forutsetninger for fantastiske reiselivsopplevelser. Arrangementet vil også være en vitaminsprøyte for næringsutøverne i oppdrettsnæring og sauenæring like mye som for norske kokker.Dra i samme retning

- Vi er avhengige av at de beste krefter drar i samme retning for at Bocuse d`Or Europe 2008 skal bli en internasjonal suksess, sier Inger Solberg. Samarbeidsavtalen skal legge grunnlaget for den best mulige gjennomføring av denne prestisjetunge kokkekonkurransen. De mest sentrale aktørene innen landbruks-, sjømat- og reiselivsnæringen og det offisielle Norge deltar i planleggingen og gjennomføringen av arrangementet. (Kilder: Innovasjon Norge og Landbruks- og Matdepartementet)