Dus & Sus brann3

Populær restaurant brant ned

Et av de mest populære stedene på bryggepromenaden i Fredrikstad, Dus & Sus, ble totalskadet av storbrannen i Østfold-byen torsdag morgen. Området var sperret hele dagen, og flere av de andre restaurantene like i nærheten måtte også holdes stengt.

Publisert

Et helt kvartal ved bryggepromenaden ved elva i Fredrikstad sentrum er berørt av brannen, og halvparten av bygningsmassen er totalskadd.

Foruten Dus & Sus, gikk en frisørsalong og video- og underholdningsforretningen Showtime med i brannen. Dessuten brant et par leiligheter, men ingen mennesker ble skadd i brannen, som ble oppdaget klokka 04.45-tiden torsdag morgen.

Dus & Sus

Etter alt å dømme startet brannen i restauranten, men årsaken til brannen er ikke kjent.

Dus & Sus AS, som eies av Døviken Holding AS (50 %) og Christiania Næringseiendom (50 %), har vært et populært utestede i Fredrikstad de siste årene.

Restaurant og utested

På dagtid fungerer stedet som restaurant, mens det er diskotek på kvelden og natten i helgene.

I 2006 omsatte stedet for rundt 20 millioner kroner.

Flere restauranter berørt

Bryggetaket og puben Pingvinen ligger vegg-i-vegg med Dus & Sus, men ble reddet på grunn av en stor brannmur mellom lokalitetene.

I tillegg måtte restauranten La Riviera, som ligger bortenfor Pingvinen igjen, holdes stengt torsdag kveld.

Pizzanini, som ligger på den andre siden av parkeringsplassen ved Dus & Sus, holdt imidlertid åpent.

Sterk røykutvikling

Folk i Fredrikstad ble oppfordret til å holde vinduer lukket, og 22 naboer ble evakuert på grunn av røykutviklingen.

De evakuerte fikk flytte hjem igjen i løpet av formiddagen torsdag, men sent på kvelden var det fortsatt sur røyklukt i store deler av sentrum.

Det er yrende folkeliv på brygga i Fredrikstad på denne tiden av året, og storbrannen vil selvfølgelig innvirke på livet de kommende dagene.

Powered by Labrador CMS