Oro
Oro

Oro legges ned

Gourmetrestauranten Oro i Oslo stenger dørene. Restauranten skal ha tapt 20 millioner kroner siden åpningen i 2000. Hele lokalet skal i stedet brukes til det mer vellykkede konseptet Smak av Oro.  

Publisert

Restauranten i Tordenskiolds gate har ikke vært noen økonomisk suksess for eierne, skriver Dagens Næringsliv. Hele lokalet skal nå brukes til det vellykkede konseptet Smak av Oro.

- Det var ingen lett avgjørelse å ta. Oro har alltid vært noe spesielt, selv om det har hatt oppturer og nedturer. Det er med tungt hjerte man avslutter det kapittelet, sier daglig leder Christian Andresen til avisen.

Smak av Oro

Når hele restaurantlokalet blir gjort om til Smak av Oro, dobles antall sitteplasser til 100. Smak av Oro har en enkel meny basert på råvarer og smak og er blitt godt mottatt siden åpningen for ett år siden.

James Stove Lorentzen, en av eierne av Oro, sier de fant ut at å drive to forskjellige restauranter ved siden av hverandre ikke ga de synergifordelene som de håpet på.

Suksess hos andre

Ifølge Dagens Næringsliv hadde flere av de andre gourmetrestaurantene i Oslo et bedre år i 2007. Statholdergaardens omsatte for 30 millioner kroner i fjor, en økning på rundt 10 prosent fra 2006. Bagatelle økte omsetningen med fem prosent.

Det er en grei økning i omsetningen, men bransjen har opplevd et solid oppsving de siste årene, og det spørs hva som vil skje i tiden fremover. Med det som skjer på børsen nå tyder alt på at det blir mindre penger blant folk, noe som igjen vil påvirke omsetningen.

Gourmetrestauranter som Ekebergrestauranten og Theatercaféen omsatte for rundt 72 millioner kroner hver.