Arktisk meny logo
Arktisk meny logo

Norsk mat i Beijing-restaurant

I midten av denne uka reiser Kvæfjord-kokken Morten Andersen til Beijing for å lære bort sine kunnskaper om arktiske mattradisjoner. I den kinesiske hovedstaden skal det åpnes en restaurant med navnet Northpole, der det kun skal brukes norske og arktiske matvarer.

Publisert

For å lære seg de norske mathemmelighetene, er Andersen hentet inn som eksperthjelp, melder Harstad Tidende.

Han har fått jobben i Kina gjennom Arktisk Meny.

- De ønsker å bli kjent med vår matkultur. Jeg skal hjelpe dem med menyen og oppskrifter, sier Andersen, som for tiden jobber som kokk ved Henningsvær Bryggehotell.

Arktisk meny

Han har tidligere jobbet på Arcticus hotell og på Røkenes Gård. Andersen brukte i tillegg 2007 til å markere seg med andreplassen i konkurransen om tittelen Arktisk kokk, og en tredjeplass som Årets sjømatkokk.

Andersen er en del av det som heter Arktisk Meny, som er et nettverk bestående av 40 spisesteder i Nord-Norge og på Svalbard. Alle spisestedene har fokus på lokal mat og serverer de beste råvarer ut fra årstiden. Arktisk Meny eies av NHO Reiseliv Nord-Norge og har kontorsted i Troms.

- Jeg jobber med norsk mat hver dag, og det er nettopp dette kineserne ønsker kjennskap til.

Kveite, torsk og akevitt

Kineserne har tydeligvis latt seg friste av mat som reinsdyr, kveite og torsk. Den nye restauranten i Beijing skal nemlig utelukkende ha norsk mat på menyen.

- Det har til og med bedt meg ta med akevitt, sier Andersen til Harstad Tidende.