Sven E Renaa og Geir Skeie lam
Sven E Renaa og Geir Skeie lam

Norsk lam i manesjen

Sven Erik Renaa har sendt stafettpinnen videre. Nå er det Geir Skeie som skal forsvare Norges ære i Bocuse d'Or. Og det med Skeies egen favorittråvare, norsk lam.

Publisert

- Bocuse d'Or er verdens største kokkesirkus, sier stjernekokken Sven Erik Renaa. Han kan neppe kalles en sirkushest eller klovn, men vet allikevel å levere til et krevende publikum. I fjor ble han nummer fem under Bocuse d`Or i Lyon. Nå har han gitt stafettpinnen videre til gullhåpet Geir Skeie, som gleder seg over at norsk lam er valgt som en av hovedråvarene.

Markert seg

Helt siden Arne Brimi deltok i Bocuse d`Or i 1987 har norske kokker markert seg i toppen av konkurransen, som er kokkenes uoffisielle VM. Tre norske verdensmestere har det blitt, og norske råvarer fra havet har det vært på den offisielle menyen hele fire ganger.

I år får sjømaten for første gang selskap av et norsk kjøttprodukt. Norsk lam skal sammen med norsk laks være hovedråvarene i Stavanger under Bocuse d`Or Europa i begynnelsen av juli. Lammets muligheter

Opplysningskontoret for kjøtt og Eksportutvalget for fisk samarbeider for å fremme de to gode råvarene. Dette historiske samarbeidet gir et løft til både landbruket og fiskerinæringen.- Vi har alltid vært stolte av det norske lammekjøttet. Det er en flott råvare, med sin unike smak, utallige muligheter, gode tradisjoner og historier. Bocuse d`Or vil gjennom sine deltakere gi oss muligheten til å se det med litt andre øyne, og gi oss spennende tilbakemeldinger sammen med nye smakskombinasjoner, sier lammeekspert i Opplysningskontoret for kjøtt, Knut Munthe Olsen. Skeies favorittråvare

Den norske kandidaten Geir Skeie gleder seg til å konkurrere med sin favorittråvare; det norske lammekjøttet.

- Jeg har vokst opp på en liten øy på Vestlands, og har alltid likt lam - spesielt om høsten, men også tidlig på sommeren. Skeie er ikke alene om å skryte av norsk lammekjøtt. Fjorårets norske deltaker, Sven Erik Renaa er manager på kokkelandslaget og en svoren lammevenn. Han oppfordrer norske lammeprodusenter til å produsere flere lam.

- Dette er en fantastisk råvare som vi ikke kan få nok av, sier han.

Prøvde seg med lam

- Onsdag denne uka fristet Geir Skeie med lekre småretter av lam. Både brisel, lammenyrer og filet ble brukt, men hva han skal servere dommerne under konkurransen i Stavanger er en hemmelighet - foreløpig. Geir Skeie er til tross for sin unge alder fast bestemt på å vinne, og med på veien er det mange gode råd å få.

- Det koker i konkurranselokalet, og det gjelder å fokusere på det du har øvd på, råder Sven Erik Renaa. Han har stor tro på Geir Skeie.

- Hele kokke-Norge vil heie på Geir, og vi gleder oss til å vise fram de norske råvarene for de tilreisende lands deltakere.