Barbacue VM lag

Norsk lag på 76. plass i Barbecue-VM

I årets VM i barbecue i Memphis slo det norske laget 100° Celsius flere av våre europeiske venner, i tillegg til mange amerikanske lag. Men det var mange foran det norske laget i konkurransen. For når det gjelder grilling er det amerikanerne som dominerer.  

Publisert

- Vi er godt fornøyd med plasseringene, forteller Craig Whitson, det norske lagets kaptein. Nordmennene hadde valgt spareribs i hovedkonkurransen som fant sted 17. mai. Ribs blir sett på som en av amerikanernes nasjonalretter, og det er mange forskjellige meninger om hvordan spareribs skal være når den er perfekt.

Noen liker den best tørr, andre vil ha mye saus. Fast med mye tyggemotstand eller saftig og så mør at kjøttet løsner fra beinet med en gang. Det er ikke bare, bare når spareribs skal vurderes.

76. plass på amerikanernes hjemmebane

Totalt endte laget på 76. plass av 115 lag.

- Det må vi oss godt fornøyd med, sier Whitson.

- Du kan nesten sammenligne det med en fårikålkonkurranse hvor et amerikansk lag skulle fått samme plassering som det vi fikk i spareribs, legger Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt til.

Mange konkurranser

I tillegg til spareribs leverte 100° Celsius-laget i ti kategorier; peoples choice, hvor publikum er dommere, kyllingvinger, kylling, sjømat, storfe, exotic, tomatsaus, sennep, eddik og bønner.I klassen exotic leverte laget lam med en aprikossaus.

- I denne klassen fikk vi tredje plass i fjor. I år endte vi på en 19. plass. Noe vi fortsatt er veldig fornøyd med. Det sier litt å være blant de topp 20 i denne konkurransen, sier Teigen. Fjerde i sjømat

Nordmennene gjorde det også godt i klassen for sjømat.

- Her fikk vi norsk laks fra Måløy. Sammen med en nydelig saus med grov sennep, brunt sukker og dill, imponerte vi dommerne nok til at de ga oss en fjerdeplass. Og vi var bare tre tiendedeler fra plassen over, forteller Whitson fornøyd. Kyllingvingene endte med 12. plass og kyllingen en 10. plass.- På storfe endte vi med en 63. plass. Her brukte vi en stykningsdel av ryggen. Vi så at de som kom på toppen i denne klassen leverte filet. Noe vi selvsagt lærer av, sier Bjørn Tore Teigen.Det norske laget som deltok besto av Craig Whitson, Nico Lundsgård, Arnie Sanchez (alle fra Stavanger), Kathrine Lorgen og Laila Hole (vinnere av NM i grilling 2007), Oda Christensen og Bjørn Tore Teigen (Opplysningskontoret for kjøtt) og Steve Westerby og Siv-Elise Friestad (Kjøttbransjens Elitelag)

Powered by Labrador CMS