Quality Sarpsborg1
Quality Sarpsborg1

Nordens største aktivitets- og konferansehotell i Sarpsborg

Quality Hotel & Resort Sarpsborg er ferdig utvidet med 7500 kvadratmeter. Det nye hotellet, som åpner onsdag 1. oktober 2008, får eget superland og tredoblet konferansekapasitet. Prislappen er 160 millioner.

Publisert

Profesjonell klatrevegg, laserlabyrint, golfsimulator, innendørs skøytebane og nytt badeland er noen av fasilitetene Quality Hotel & Resort Sarpsborg kan by på.

Norges morsomste hotell?

- Målet har vært å differensiere oss fra andre hotellkonsept og skape et helt unikt produkt i Norge per 2008. Det føler jeg vi har klart. Vi ligger helt i forkant av trender og utvikling og jeg tør påstå at vi nå er Norges morsomste hotell, sier Arthur Buchardt, hotellets eiendomsinvestor og utbygger.

Størst i Norden

Buchardt påpeker at det i dag kun er et hotell i Sverige som har et noe tilsvarende aktivitetstilbud i Norden.

- Det svenske hotellet har imidlertid en mindre utbygd konferansedel, som betyr at vi nå er Nordens største aktivitets- og konferansehotell, forklarer Buchardt.

Tredoblet konferansekapasiteten

Quality Hotel & Resort Sarpsborg har nemlig tredoblet konferansekapasiteten etter utvidelsen og har nå plass til totalt 2500 konferansedeltakere. Alle møterom og fellesareal er pusset opp og en splitter ny kongressal på 860 kvadratmeter står ferdig.

- Vi har nå har plass til flere konferansegjester enn noen gang. Den nye

kongressalen Gandalf blir den største i Østfold. Salen har plass til hele 1100 gjester og kan brukes til mange ulike arrangement, alt fra bilutstillinger og motevisninger til landsmøter. Da salen kan deles i tre er det også mulig å arrangere parallelle sesjoner samtidig, forklarer han.

Han legger til at alle avdelinger i superland-anlegget kan leies separat, som gjør det mulig å kombinere møter og konferanser med et stort utvalg av aktiviteter.

Lett tilgjengelig

Hotellet skal markedsføres som en "urban resort" og skal satse på de to hovedsegmentene; "kurs og konferanser" samt "barnefamilier".

- Hele aktivitetssenteret er bygget rundt fysisk aktivitet og vi skal være en helårsdestinasjon, med et fullt aktivitetstilbud året rundt. Det at vi ligger strategisk plassert langs E6, med godt over åtte millioner passerende biler i året, gjør det oss lett tilgjengelig for et stort antall mennesker, forklarer hotellinvestoren.

Han legger til at det kun tar 15 minutter med bil til flyplassen på Rygge og en drøy time til Oslo.

Fra badeland til superland

Sarpsborg-hotellet har i lang tid vært kjent for sitt badeland. Inntil nå har det vært vanlig at mellom 80 til 100 barnefamilier overnatter på hotellet i helgene. Nå er hotellet enda mer familievennlig.

- Vi har nå plass til enda flere gjester og et enda bredere tilbud. Superland er tilpasset hele familien, enten man har store eller små barn, og har samtidig et stort aktivitetstilbud velegnet for voksne.

Treningssenter

Anlegget vil også by på et 800 kvadratmeter stort treningssenter, utvidet velværeavdeling med spa, vannsklier, treningsbasseng, terapibasseng, multisportarena, klatrelabyrint for barn, en 13 meter høy klatrevegg, minigolfbane samt ny restaurant med fokus på sunn og god mat.

I tillegg til overnattingsgjester, satser hotellet på å bli populært aktivitetssenter for barnefamilier fra hele Østlandet.

Dette er nye Quality Hotel & Resort Sarpsborg:

- Totalt 260 gjesterom og 720 senger

- Konferansekapasitet: 2500 deltakere

- Profesjonell klatrevegg på 13 meter

- Skøytebane

- Multisportarena

- Lazer Challenge

- Spillområde med biljard, foosball og airhockey

- Minigolfbane

- Golfsimulator, skytesimulator (leirdueskyting og blink) og Playstation 3

- Klatrelabyrint for barn

- Treningssenter på 800 kvadratmeter

- Adskilt relaxavdeling inne på badeland

- Spa-avdeling

- Ny restaurant med fokus på sunn og god mat

- Nytt og større badeland, blant annet med Superbowl, en helt ny vannsklie som går gjennom taket på hotellet.

- Hotellet er en del av Choice Hotels Scandinavia.

Les mer om nye Quality Sarpsborg i Horeca nummer 7 2008.

Pressemelding