pc_hotell_colourbox

Nettforbindelsen avgjør hotellvalget

Forretningsreisende vektlegger i stadig større grad kvalitet og hastighet på internettforbindelsen når de velger hotell.

Publisert

Skal vi tro direktør Ole Kirchert Christensen fra travelbroker Nordic, er hurtige og driftssikre internettforbindelser på toppen av prioriteringslista når forretningsreisende velger hotell.

- Min erfaring fra bedrifter med mange forretningsreisende, er at dette er viktigere enn en lang rekke andre fasiliteter. Gjerne andre Fasiliteter som hotellene generelt har brukt som konkurranse-barometre, sier han til Boarding.no.

Scandic først ut

Utbyggingen av trådløst nettverk på de store hotellene og hotellkjedene i Skandinavia har akselerert voldsomt de siste årene, skriver nettstedet.

Ifølge nettstedet var Scandic først ut, i 2004, med gratis trådløst nett til alle sine gjester på over hundre hoteller i Danmark, Sverige og Norge.

Fra én til ti på fire år

Scandics trådløse internett-fødsel var et samarbeid med it-virksomheten HP, og var den gang revolusjonerende med sin hastighet på 1 Mbit/s.

I dag opererer hotellene med vestentlig høyere hastigheter, og First Hotels er Skandinavias raskeste trådløse nett: Med fiberoptiske kabler og en hastighet på 10 Mbit/s. Til sammenligning har Scandic-kjeden i dag 4 Mbit/s.

Vanskelig uten nett

Utbyggingen av trådløse nettverk har vært nødvendig for å holde på kundene. Prinsipielt sett har ingen av hotellene fått flere kunder av å tilby gratis internett, men uten denne fasiliteten ville de ha tapt kunder, skriver nettstedet.

(Kilde Boarding.no)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS