Silken Puerta Amerika Hotel Madrid nett
Silken Puerta Amerika Hotel Madrid nett

Mange arkitekter bak ett hotellkonsept

Når gjester på det moderne Silken Puerta America Hotel i Madrid skal booke et av de 240 værelsene, kan de som på en à la carte-meny velge mellom 12 forskjellige måter å bo på. 14 av verdens mest anerkjente arkitekter har nemlig designet hver sin etasje, samt fellesrom og fasade.

Publisert

- Arkitektur og design er i dag blitt et viktig konkurranseparameter for hoteller. Folk vil ha opplevelser der de er, og med det nye konseptet har Silken Puerta America Hotel tatt føringen i branding av hoteller.

-Det er garantert en trend som er kommet for å bli. Fremtidens hotell vil ikke by på standardværelser, men på individuelle og spesialdesignede etasjer, uttaler arkitekturskribenten Flemming Skude.

Omvisning

Hotellets konsept leves ut til det fulle. Når du ankommer hotellets lobby, får du lov til å velge i menyen - en fotobok med bilder fra de forskjellige etasjene.Når du har tatt en beslutning, har du med romkortet ditt bare adgang til din egen etasje, men hver kveld er det omvisning på de øvrige etasjene.Bor du på hotellet i 12 dager, har du mulighet til å oppleve alle etasjene.

Tunnel og grotte i et isfjell

Skude mente det var spesielt én etasje som skilte seg ut: - Første etasje er designet av Zaha Hadid, som er en av de mest anerkjente, kvinnelige arkitekter i verden akkurat nå. Etasjen er holdt i hvite, kjølige farger, så det føles som å gå rundt i tunneler og grotter i et isfjell.

Integrert i veggen

Gulv og vegger på værelsene er i hvit Corian, med møbler som er konstruert som en integrert del av veggen. Skrivebord, stoler, toalett og badekar er formet ut av veggen. Det gir noen fantastiske kurver og en helt spesiell dynamikk i rommet.Også hotellets fasade er spesiell. Den er dekket av en polykarbonatduk i en palett av rene farger som dekker hotellets opprinnelige fasade. De varme fargene vender mot sør, og de kalde fargene mot øst.

Om hotellet

Hotellet ble renovert i 2005 og har vært i sin nåværende form i to år. Gjestene er hovedsakelig arkitekturinteresserte og forretningsfolk.Prisene varierer fra 2700 kroner for et de luxe-værelse til 24 000 kroner for presidentsuiten, men så får man også en stor arkitektonisk opplevelse med på kjøpet.

Etasje og arkitekt

Her er arkitektene som står bak hver av etasjene:

1) Zaha Hadid, 2) Norma Foster, 3) David Chipperfield, 4) Eva Castro & Holger Kehne, 5) Vittorio y Lucchino, 6) Marc Newson, 7) Ron Arad, 8) Kathryn Findlay, 9) Richard Gluckman, 10) Arata Isozaki, 11) Javier Mariscal, 12. etasje pluss fasade, nattklubb, fitness- og skjønnhetsklinikk samt suiter: Jean Nouvel, Fellesarealer) John Pawson.

Kilde: http://www.nyteknikk.no/

"