Rica norsk flagg

Lokal mat for 24 millioner kroner

Fire måneder etter at Rica Hotels satte lokal mat på menyen, har hotellkjeden servert menyer hvor lokal mat spiller en vesentlig rolle, for nærmere 24 millioner kroner.

Publisert

Nå skal flere hoteller og matprodusenter med i prosjektet. Prosjektet Lokalmat på menyen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, KSL Matmerk, Innovasjon Norge og Rica Hotels.

Stor etterspørsel - Vi har solgt overraskende mye lokal mat etter at prosjektet startet. Råvarene fra lokale og små matprodusenter er raskt blitt etterspurt blant våre gjester, uttaler Martina Rabsch i Rica Hotels.

Styrket særpreg

- Vi ser at prosjektet Lokalmat på menyen gir vårt kjøkken et styrket særpreg og større mangfold. Ved å satse på småskalaprodusenter bidrar vi samtidig til levende lokalsamfunn rundt hotellene våre, sier Rabsch videre.

Lokal mat fra nord til sørProsjektet Lokalmat på menyen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, KSL Matmerk, Innovasjon Norge og Rica Hotels.

Før prosjektet ble lansert i september 2007, fant KSL Matmerk og Rica Hotels 69 lokale leverandører til Rica Hotels´ nye meny.

Kartleggingen av lokalmatprodusentene er den største som noensinne er foretatt i Norge.

Powered by Labrador CMS