Frode Aga og Vegard Ulvang nett2
Frode Aga og Vegard Ulvang nett2

Kveite-dagen på Kulinarisk Akademi

Det arbeides for fullt i de gamle lokalene til Gastronomisk Institutt, som nå huser nystartede Kulinarisk Akademi. I går var det uhøytidelig konkurranse med kveite som hovedråvare i lokalene.

Publisert

- Vi kan på en måte si at dette var det skikkelig startskuddet for en ny æra for dette lokalet og en start for Kulinarisk Akademi, sier daglig leder Thomas B. Nilsen.

Denne gangen var det Marine Harvest som inviterte til kveitefest, med søkelys på Sterling-kveite.

30 minutter

Fire par hadde 30 minutter på seg for å lage retten, før de skulle servere fire porsjoner til bedømmelse hos juryen.

Vår regjerende europamester Geir Skeie fikk Arne Hjeltnes som partner og medhjelper, Charles Tjessem hadde med seg Marine Harvest-direktør Åse Aulie Michelet, Frode Aga fikk hjelp av Vegard Ulvang, mens hele Norges grillkokk Craig Whitson hadde med seg matskribent Christopher Sjuve.

Juryen

Dommere i konkurransen var Odd Ivar Solvold, Magnus Skretting, Ingrid Espelid Hovig og islandske Gissur Gudmundsson.

Det var forresten Skeie og Hjeltnes som gikk vinnende ut av konkurransen.

Se bildeserie fra dagen her

"