Kulinarisk Institutt skal ha Nordens beste kokkefaglige miljø

Kulinarisk Institutt, Gastronomisk Instititutts etterfølger, har noe på gang. Snart er daglig leder på plass i førersetet, og får mange spennende oppgaver å ta fatt i. 10 kompetente fagfolk er i staben, og kundene er der.

Publisert

Les også: Vil hente åtte millioner kroner til KI

Les også: GI konkurs - vokste for raskt

- Nå skal vi skjerpe knivene og bygge stein på stein. Målet er krystallklart: KI skal være Nordens beste kokkefaglige miljø. Kompetansen for å innfri er allerede på plass, men planen er å hele tiden øke kompetansen til de ansatte. Kokker fra Europa kommer til KI for å lære om norske råvarer, sier fungerende daglig leder Hallvard Ween.

Måltidets Hus i 2009

Og restauranter, cateringbedrifter, enkeltkokker og næringsmiddelindustrien er også blant kundene.

- Topp kunnskap om mat og drikke er på plass. Flere medlemmer på kokkelandslaget jobber her. Snart flytter vi inn i Måltidets Hus. Den gode kulturen for elitenivå og matkompetanse ut til folket er med videre. Vi har ikke tenkt å ligge på latsiden, sier han.

"