Friele logo

Kaffehuset Friele blir CO2-nøytral

Som første kaffeprodusent i Norge går Kaffehuset Friele over fra fyringsolje til naturgass. Dette gjør at utslippene fra kaffebrenneriet blir betydelig redusert i forhold til det som er tilfelle ved bruk av fyringsolje. 

Publisert

I tillegg vil kaffehuset bidra til utslippsreduksjoner i sine samarbeidsland Brasil og Kenya som tilsvarer Frieles samlete utslipp i Norge, heter det i en pressemelding fra Friele.

Renere luft lokalt

Overgangen til naturgass gjør at CO2 utslippet fra produksjonen går ned med hele 500 tonn per år, mens utslipp av støv og partikler vil forsvinne helt. Svovelutslippene blir også tilnærmet lik null.

Alt dette til sammen fører til vesentlig reduksjon av den lokale forurensningen fra kaffehusets anlegg på Midtun.

Naturgassen som blir levert av Gasnor kommer fra Trollfeltet i Nordsjøen, og blir ført i land på Kolsnes utenfor Bergen.

Utslippskutt i Brasil og Kenya

I tillegg til de tiltakene som gjøres lokalt, vil Kaffehuset Friele også investere i klimatiltak som bidrar til å redusere utslippene av klimagasser i Brasil og Kenya. Klimatiltakene man vurderer å finansiere er bygging av et bioenergianlegg i Brasil, og et anlegg for produksjon av biodiesel til bruk i fattige områder i Kenya.

Prosjektene som vurderes er FN-godkjente gjennom Det Norske Veritas. Verdien av kvotene vil tilsvar utslippene fra all virksomheten til Friele, både fra produksjon, flyreiser og bilparken. Derved blir Kaffehuset Friele såkalt CO2-nøytral.

- Viktige tiltak

- Vi ønsker å gi vårt bidrag til å få ned klimautslippene, og synes det er fornuftig både å gjøre tiltak lokalt og samtidig bidra til reduserte utslipp i våre samarbeidsland. Vi synes det er spesielt nyttig at våre bidrag går til klimatiltak i Brasil, som er vårt viktigste samarbeidsland når det gjelder kjøp av råkaffe, og der vi har veldig sterke og langvarige forbindelser, sier administrerende direktør Olav Munch i Kaffehuset Friele.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS