Push Button House1

Kaffebar i container

Shippingcontainere resirkuleres i stadig større grad til bygningsformål. Det siste er en containercafé som åpner seg på halvannet minutt ved å trykke på en knapp, Push Button House, som blant annet brukes av kaffebarkjeden Illy i Chicago, California og Sør-Afrika.

Publisert

Containermodulen, som har samme standardmål og materialer globalt, har dannet en internasjonal konstruksjonsskole anført av blant andre den amerikanske kunstnerarkitekten Adam Kalkin.

Quik House

Siden han første gang laget en boenhet av en container i 1999, har han utviklet et fullt utrustet bolighus med tre soverom -

Quik House. Og nå sist altså Push Button House som Illy anvender som utendørs, mobil kaffebar på to kontinent.

120-roms hotell

De solide containerne brukes i enda større byggkonstruksjoner. Det bygges nå et 120 roms Travelodge hotell i Londons forstad Uxbridge, satt sammen som Lego, som vil bli kledd med betong innen åpningen i juni.

Besparelser

Disse containerne er 50 prosent større enn standard shippingcontainere, og utstyres på forhånd med baderom, elektriske installasjoner og vegger av plast. Byggemetoden gir en innsparing på 25 prosent i byggetid og en kostnadsbesparing på 10 prosent.

Stort potensial

Hadde hotellet blitt designet for denne typen konstruksjon, som den ikke var, ville kostnadsbesparelsen vært minimum 40 prosent.

Bak står London's Verbus Systems, som ser et stort potensial i den nye byggemetoden, melder Time.

Powered by Labrador CMS