Boing 747
Boing 747

Jumbojet blir overnattingssted

Planene om å gjøre en pensjonert Boeing 747 om til et «jumbohostel» ser ut til å bli en realitet. Et svensk firma har i lengre tid hatt planer om å bygge om den gigantiske flymaskinen Boeing 747-200 som har stått bortgjemt på Arlanda lufthavn i flere år.

Publisert

Planen er å åpne flyet for gjester som trenger overnatting på flyplassen utenfor Stockholm. Rett før jul godkjente svenske myndigheter ombyggingsplanene for flyet, så nå ser det ut til at de høytflygende planene kan bli realisert.

Firmaeieren Oscar Dios (34) som allerede driver ett vandrerhjem i Uppsala, har tro på at dette kommer til å bli en suksess.

- Gjestene kommer fra alle verdens kanter og det er nettopp fly som knytter verden sammen. Flyherberget vil bli et bra symbol for folk som er på reisefot, sier han til Ekspressen. Bevarer flyfølelsenArbeidet med å forvandle flykroppen til overnattingsrom er i full gang. Dios lover et komfortabelt interiør for overnatting, samtidig som en skal bevare følelsen av å være inni et fly.

- Det skal vi blant annet gjøre ved å gjenbruke de gamle flystolene, sier han. Dette blir veldig komfortabelt, samtidig kan en treffe mennesker fra hele verden.De 500 flysetene skal byttes ut med 80 senger, og i flyets andre etasje skal det bygges suiter.Etter planen skal det nye vandrerhjemmet stå klart til åpning i mai i år

VG